Ünnepélyes mesterlevél-átadó a kamarában

Vissza a címlapra
Ünnepélyes mesterlevél-átadó a kamarában

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál sikeres mestervizsgát követően ünnepélyes mesterlevél-átadót rendeztek 2022. május 13-án, pénteken.

Ezúttal 47 mesterlevelet adtak át: autóelektronikai műszerész (5), autószerelő (12), festő, díszítő, mázoló és tapétázó (8), gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat szerelő (13), kézápoló és körömkozmetikus (3), kozmetikus (6).

A mesterleveleket átadta és mesterré avatott Gaál József, a kamara elnöke, valamint mesterré fogadott az adott szakma mestervizsga-bizottságának elnöke, illetve képviselője.

Az ünnepségen elhangzott, hogy a magyar nemzetgazdaság stratégiai érdeke a minőségi szakképzés és az erre épülő mesterképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák feladata, kompetenciája, amelyet kiemelt feladatként kezelnek.

A mestervizsga a szakemberek szakmai fejlődési folyamatában jelentős mérő-, értékelő és minősítő szintet hivatott képviselni. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkatapasztalatuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, a vállalkozások munkafolyamatainak irányításához, szakmájuk, hivatásuk tovább örökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és az egzisztenciális életpályamodell, karrier kialakításának lehetőségét, valamint a tanulóképzéshez és vállalkozásvezetéshez szükséges ismeretek elsajátítását.

Továbbá a célja az is, hogy tanúsítsa a vállalkozás működtetéséhez szükséges szakmai, gazdasági, pénzügyi, vezetési, munkaügyi és jogi ismeretek megszerzését és készségszintű ismeretét. Teremtse meg a szakmai megbecsülés, anyagi, erkölcsi elismerés és bizalom garanciáját.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara fő törekvése, hogy a mestervizsga mind a közvélemény, mind pedig a vállalkozói társadalom értékrendjében a tényleges jelentőségével arányos megítélés alá essék.

Galéria (62 kép)

Összes kép letöltése