Univer: Köllő Babett a Capsicum Club-ban

Vissza a címlapra
Univer: Köllő Babett a Capsicum Club-ban

Az Univer hetényegyházi Csapsicum Clubjának márciusi sztárvendége Köllő Babett színész, táncos, szubrett és műsorvezető volt. Univer Sült „Cézár salátát" készített Erős Pistás-aszalt paradicsomos focacciával.

Sült „Cézár saláta" Erős Pistás-aszalt paradicsomos focacciával

Hozzávalók

A sült Cézár salátához:

1 fej római saláta (félbevágva)

2 csirkemellfilé

2 ek Univer joghurtos medvehagymás salátaöntetet

2 ek Univer majonézt

ízlés szerint Univer fokhagymakrém

2 ek olívaolaj

só, bors ízlés szerint

50 g reszelt parmezán

Univer Cézár salátaöntet (tálaláshoz)

Az Erős Pistás-olívás-aszalt paradicsomos focacciához (65%-os hidratációjú tészta):

1 kg BL-00 liszt

650 ml víz

30 g Univer Erős Pista

3 g friss élesztő (vagy 1 g szárított)

20 g só

50 g olívaolaj

olívabogyó

100 g aszalt paradicsom (apróra vágva)

50 g reszelt parmezán

Friss rozmaring vagy bazsalikom (opcionális)

A sült Cézár saláta elkészítése

A csirkemell előkészítése:

Keverd össze az Univer joghurtos medvehagymás salátaöntetet, az Univer majonézt, az Univer fokhagymakrémet,az olívaolajat, a sót és borsot.

Ezzel a páccal kend be a csirkemelleket.

Mindkét oldalát pirítsd aranybarnára

Sütés:

A sütőt melegítsd elő 200°C-ra.

Egy tepsibe helyezd a csirkemelleket, és süsd 25-30 percig.

Az utolsó 10 percnél tedd mellé a félbevágott római salátát, amit kevés olívaolajjal meglocsoltál.

Az utolsó 5 percre szórd meg parmezánnal a csirkét, hogy ráolvadjon.

Tálalás

A sült római salátát és csirkemellet szeleteld fel, locsold meg az Univer Cézár salátaöntet.

A frissen sült Erős Pistás focacciát vágd szeletekre, és kínáld mellé.

Extra parmezánforgácsokkal és friss bazsalikommal díszítheted.