Univer Capsicum Club - Tatár beefsteak

Vissza a címlapra
Univer Capsicum Club - Tatár beefsteak

Az Univer Capsicum Clubjában Tamás ezúttal mediterrán stílusban készített Tatár beefsteaket.

Tatár beefsteak mediterrán stílusban

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

A húshoz:

300 g friss marhahátszín (lehetőleg bélszín)

1 evőkanál Univer mustár

1 evőkanál Univer ketchup

1 teáskanál Univer Erős Pista

1 teáskanál Univer fokhagyma krém

1 teáskanál Univer vöröshagyma krém

1 teáskanál Worcestershire-szósz

1 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál balzsamecet

1 evőkanál apróra vágott kapribogyó

1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem

Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

A konfitált tojássárgájához:

2 tojássárgája

150 ml extra szűz olívaolaj

1 ág rozmaring

Tálaláshoz:

Pirított kovászos kenyér vagy baguette

Extra kapribogyó és friss zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem)

Elkészítés:

1. A marhahús előkészítése

A húst késsel nagyon apróra vágjuk (ne használj darálót, mert a tatárnál fontos a finom, rusztikus textúra).

Egy keverőtálba tesszük az aprított marhahúst.

2. Az ízesítés

Hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, Erős Pistát, fokhagyma- és vöröshagyma krémet.

Belekeverjük az olívaolajat, Worcestershire-szószt, citromlevet és balzsamecetet.

Apróra vágott kapribogyót és petrezselymet is hozzáadunk.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.

Letakarva hűtőbe tesszük 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.

3. Konfitált tojássárgája elkészítése

Egy kisebb lábosba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a rozmaringot, és alacsony hőmérsékleten (kb. 60°C) melegítjük 5 percig.

Óvatosan belehelyezzük a tojássárgákat, és nagyon alacsony hőmérsékleten (60-65°C között) konfitáljuk 15 percig.

Kivesszük a tojássárgákat, és egy tányérra helyezzük.

4. Tálalás

A tatár beefsteaket tányérra formázzuk egy gyűrű segítségével vagy kézzel formázva.

A tetejére helyezzük a konfitált tojássárgáját.

Pirított kovászos kenyérrel vagy baguette-tel kínáljuk, plusz kapribogyóval és friss zöldfűszerekkel díszítve.