Univer Capsicum Club - Tatár beefsteak
Az Univer Capsicum Clubjában Tamás ezúttal mediterrán stílusban készített Tatár beefsteaket.
Tatár beefsteak mediterrán stílusban
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
A húshoz:
300 g friss marhahátszín (lehetőleg bélszín)
1 evőkanál Univer mustár
1 evőkanál Univer ketchup
1 teáskanál Univer Erős Pista
1 teáskanál Univer fokhagyma krém
1 teáskanál Univer vöröshagyma krém
1 teáskanál Worcestershire-szósz
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál balzsamecet
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
1 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
A konfitált tojássárgájához:
2 tojássárgája
150 ml extra szűz olívaolaj
1 ág rozmaring
Tálaláshoz:
Pirított kovászos kenyér vagy baguette
Extra kapribogyó és friss zöldfűszerek (bazsalikom, petrezselyem)
Elkészítés:
1. A marhahús előkészítése
A húst késsel nagyon apróra vágjuk (ne használj darálót, mert a tatárnál fontos a finom, rusztikus textúra).
Egy keverőtálba tesszük az aprított marhahúst.
2. Az ízesítés
Hozzáadjuk a mustárt, ketchupot, Erős Pistát, fokhagyma- és vöröshagyma krémet.
Belekeverjük az olívaolajat, Worcestershire-szószt, citromlevet és balzsamecetet.
Apróra vágott kapribogyót és petrezselymet is hozzáadunk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összekeverjük.
Letakarva hűtőbe tesszük 30 percre, hogy az ízek összeérjenek.
3. Konfitált tojássárgája elkészítése
Egy kisebb lábosba öntjük az olívaolajat, hozzáadjuk a rozmaringot, és alacsony hőmérsékleten (kb. 60°C) melegítjük 5 percig.
Óvatosan belehelyezzük a tojássárgákat, és nagyon alacsony hőmérsékleten (60-65°C között) konfitáljuk 15 percig.
Kivesszük a tojássárgákat, és egy tányérra helyezzük.
4. Tálalás
A tatár beefsteaket tányérra formázzuk egy gyűrű segítségével vagy kézzel formázva.
A tetejére helyezzük a konfitált tojássárgáját.
Pirított kovászos kenyérrel vagy baguette-tel kínáljuk, plusz kapribogyóval és friss zöldfűszerekkel díszítve.