Újabb sikeres munkáltatói fórumsorozat volt Bács-Kiskunban

Vissza a címlapra
Újabb sikeres munkáltatói fórumsorozat volt Bács-Kiskunban

Idén már második alkalommal, ezúttal hét helyszínen rendezte meg munkahelyteremtéssel kapcsolatos fórumsorozatát a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A szervezett előadásokon a Pénzügyminisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázatot ismertették.

Az NFA-2019-KKV kódjelű pályázat célja - az előző alkalmakhoz hasonlóan - a mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése, olyan beruházások támogatása, amelyek új munkahelyeket teremtenek és meglévő munkahelyek megtartását eredményezik. A pályázat további célja a foglalkoztatás területi különbségeinek csökkentése és a hátrányos helyzetű személyek foglalkozatásának elősegítése.

A fórumsorozat szerepe kettős volt: egyrészt átfogó tájékoztatás nyújtása a munkahelyteremtő pályázat legfőbb pontjairól, másrészt pedig iránymutatás a korábbi tapasztalatok alapján a gyakorlati tudnivalókról. Megtudhatták a jelenlévők, hogy pontosan milyen elvárásoknak kell megfelelniük a pályázóknak, milyen támogatási feltételek vannak, illetve pontosan milyen beruházással lehet pályázni. Példákkal is illusztrálták, hogyan kell pontosan számolni a támogatás mértékét, intenzitását és felső határát.

A kormányhivatal kollégái felhívták a figyelmet arra, hogy a pályázatot kizárólag az általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás (e-papír szolgáltatás) segítségével lehet benyújtani 2019. augusztus 1-jétől 2019. szeptember 5-ig.

A visszajelzések és az elhangzott kérdések azt igazolják, hogy hasznosak ezek a személyes találkozások, ahol partnereink helyben jutnak számukra fontos információkhoz.

A pályázati felhívás és a szükséges dokumentumok IDE kattintva érhetőek el!

A támogatásról részletes felvilágosítást a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályán (Kecskemét, Klapka u. 34. II. emelet 204. szoba) lehet kérni.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)