Újabb akció a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon

Vissza a címlapra

Csütörtökönként 13 órától 17 óráig várja a vásárlókat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac a Városháza előtt. Ezúttal (2018. február 15-én) a túró árából kapnak majd a vevők 10 százalék kedvezményt. (A fotó illusztráció)

Február 15-én Simon Ildikó, kunbaracsi tejtermék készítő várja új és régi vevőit. A családi vállalkozást édesanyja, Simon Pálné indította 1982-ben. A sajtot, túrót tehéntejből és juhtejből előbb sajátrészre, később piacozásra készítették, majd kereskedőnek is szállították sajtféléket és túrókat. Kínálatukat az idők folyamán bővítették fűszeres sajtokkal, fokhagymás, lilahagymás, köménymagos, paprikás és füstölt ízesítéssel. Minőségi termékeiket 2008-ban az Agrárkamara különdíjával jutalmazták. Csütörtökön a túró árából a vevők 10 százalék kedvezményt kapnak.

Az idén már negyedik éve, hogy az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével létrehozott piacon Kecskemét és térsége 15 kistermelője kínálja termékeit. Az árusok Kecskemét, Lajosmizse, Kunbaracs, Helvécia, Tiszaalpár és Ladánybene kistermelői, akiknél savanyúságot, mézet, pékárut, homoktövis- és tejtermékeket, olajat, száraztésztát, tojást, gyógynövényeket, lekvárokat, befőtteket, füstölt húsárut lehet vásárolni.