Új, nagyobb telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme

Vissza a címlapra
Új, nagyobb telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme

Új, a korábbinál mintegy ötször nagyobb telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa.

Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese a kecskeméti telephelyet bemutató sajtótájékoztatón szerdán elmondta: a Magyar Posta készül az év végi csúcsforgalomra: a vállalat egyebek mellett 21 ezer négyzetméterrel bővítette a csomagfeldolgozó telephelyeit országszerte. A folyamatosan növekvő e-kereskedelem egyre inkább szükségessé tette a posta csomagfeldolgozási hálózatának bővítését. Így idén ősszel a vállalat egy budapesti, több mint 7 ezer négyzetméteres új logisztikai ingatlant vett használatba, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A két üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény 40 százalékkal növelhető. A posta vidéken is bővítette csomaglogisztikai hálózatát. Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban és Győrben októberig nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek. További hasonló bővítések és költözések valósultak meg novemberben Székesfehérváron, Debrecenben és Kecskeméten. A Magyar Posta létszámnöveléssel is készül a megnövekedett csomagforgalomra, 800-zal többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly év végén. Növelték csomagautomaták rekeszeinek számát is, 3800-ról több mint 4200-ra, és 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket, ünnepi csomagpontokat létesítenek, ahol a hét minden napján reggeltől estig átvehetők a csomagok.

Idén október második felében a kézbesítendő csomagok száma több napon is 10 százalékkal meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom napi átlagát, a 94 ezer darabot. November első felében pedig több olyan nap is volt, amikor 15-20 százalékkal nagyobb csomagmennyiség érkezett. A múlt pénteki Black Friday után pedig mintegy 40 százalékkal ugrott meg a napi csomagtömeg a tavaly decemberi napi átlaghoz képest. A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Salacz László (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: Kecskemét robbanásszerű fejlődése és a Magyar Posta kialakulása egy időre tehető, hiszen a vállalat idén ünnepelte önállóvá válásának 150. évfordulóját. A Magyar Királyi Posta ugyanis a kiegyezés évében, 1867-ben lett független.

(MTI)