Új korszak kezdődik a Neumann János Egyetemen tavasztól!

Vissza a címlapra
Új korszak kezdődik a Neumann János Egyetemen tavasztól!

Az egyetem elindítja az ország első akkreditált ChatGPT egyetemi képzését, mely februártól választható tárgyként fut majd. A mesterséges intelligencia alapú nyelvi modell nemcsak hallgatóknak, de oktatóknak és dolgozóknak is tanulási lehetőséget kínál.

A Neumann János Egyetem együttműködési megállapodást írt alá a tantárgyat oktató Promptmasterrel, és ezzel úttörő lépést tesz a magyar egyetemek között az AI oktatás területén. Dr. Sági Norbert, az egyetem oktatási rektorhelyettese kijelentette, hogy céljuk nem a félelem, hanem az AI oktatásban való előrelépés, az új korszak megteremtése. Két kredites tantárgyat indítanak a tavaszi félévtől, amelyen az egyetem összes karának hallgatói részt vehetnek, és a dolgozóknak is lehetőségük nyílik részvételre.

Emellett gazdasági és műszaki tantárgyakból kiválasztanak egyet-egyet, amelyre mesterséges intelligencia alapú nyelvi rendszert hoznak létre, így a nap 24 órájában kérdezhetnek a hallgatók. A Tanársegéd segíti a lexikális információval és adatbázissal, a ChatGPT szakszerű ismerete pedig a jövő kulcskompetenciájává válhat.

Csatlakozzunk az új korszakhoz, ahol a ChatGPT nemcsak egy eszköz, hanem az oktatás és a tudásforradalom része!