Tűzvédelmi szakvizsga: kinek kell és mikor?

Vissza a címlapra
Tűzvédelmi szakvizsga: kinek kell és mikor?

A Belügyminisztérium rendelete (45/2011. (XII. 7.) BM rendelet a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól) szigorúan meghatározza, hogy bizonyos tűzveszéllyel járó munkaköröket tilos tűzvédelmi szakvizsga nélkül ellátni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Füredi Kft-nél 2023. február 7-én 08:00 órai kezdettel Tűzvédelmi szakvizsgát szervezünk (1-es, 2-es 3-as szakágakra).

Az elmúlt években Intézményünk több száz tanuló részére szervezett és bonyolított le sikeresen „Tűzvédelmi Szakvizsgát", így megfelelő rutinnal és gyakorlattal rendelkezünk a vizsgák megszervezése és lebonyolítása terén.

Oktatóink tapasztalata garancia az oktatás minőségére.  Az oktatást még aznap követi egy írásbeli tesztlap kitöltése, így néhány óra alatt megszerezhető a tűzvédelmi szakvizsga bizonyítvány, amely 5 évig érvényes.

A Füredi Kft. az alábbi szakágak vizsgáztatására jogosult:

1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.

2.  Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint fokozottan tűz- vagy robbanásveszélyes osztályba tartozó anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők. 

3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.

6. Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők, anyag- és termékgyártás-vezetők.

A Füredi Felnőttképző és Szolgáltató Kft. minden hónapban szervez Tűzvédelmi szakvizsgát a Füredi Kft. épületében (nagyobb részvételi igény esetén vállaljuk külső helyszínen, cégeknél az oktatás- és vizsga lebonyolítását).

Amennyiben további kérdése merülne fel, szívesen állunk rendelkezésére a +36 20 277 2887-es telefonszámon, illetve e-mailen: [email protected]

Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000056.

Nyilvántartási szám: B/2020/004180.