Egy ember meghalt a Reile Géza utcai lakástűzben

Vissza a címlapra
Egy ember meghalt a Reile Géza utcai lakástűzben

2021. október 10-én, vasárnap 13 óra körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Kecskeméten, a Reile Géza utcában füstöl egy tízemeletes panelház egyik lakása. A kilencedik emeleti lakás összes szobája égett, a nappalija pedig teljesen kiégett. Kecskemétről és Kiskunfélegyházáról néhány percen belül a helyszínre érkeztek a tűzoltók, összesen hat járművel huszonketten. (Fotók: PappVideo / Videó: B. Tóth László)

Az égő lakásból két kistestű kutyát mentettek ki a tűzoltók, a nappali oltása közben pedig egy holttestet találtak. A tüzet negyed óra alatt eloltották. Mivel a füst érintette a lépcsőházat és több lakást is, negyvennégy lakót kikísértek a tűzoltók a panelházból. A kiégett lakás fölötti lakásban is állt a füst, innen egy macskát mentettek ki a tűzoltók. A kimentett állatoknak nem esett bajuk, a kutyák barátokhoz kerültek.

A tűz pontos keletkezési helyét és okát a katasztrófavédelem vizsgálja. Azt pedig statikus vizsgálja majd, hogy a hőterhelés okozott-e kárt a ház tartószerkezetében.

Az elhelyezési igények felmérését elkezdtük, minden érintett lakónak azonnali segítséget nyújtunk. A tűzkárt szenvedett lakóépületet statikus szakemberek fogják megvizsgálni az első lehetséges időpontban. Köszönjük szépen a Katasztrófavédelem munkatársainak a gyors és hatékony segítségnyújtást! - írta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a közösségi oldalán.

A lakástüzek egy néhány ezer forintos füstérzékelővel megelőzhetőek, hiszen azok a tűz keletkezésekor jeleznek, amikor még van idő cselekedni.

Galéria (30 kép)

Összes kép letöltése