Tovább fejlődik Kecskemét - Elkészült a katonatelepi Fürtöcske Bölcsőde

Vissza a címlapra
Tovább fejlődik Kecskemét - Elkészült a katonatelepi Fürtöcske Bölcsőde

Új, kétcsoportos önkormányzati bölcsőde épült Katonatelepen. A Platán utcában, a meglévő óvoda épülete mellett a helyi adottságok és lehetőségek figyelembevételével valósult meg a beruházás. A pályázati támogatással épített új önkormányzati intézmény kialakításának teljes bruttó költsége 443.711.425 forint. Az új épületet 2022. szeptember 19-én, hétfőn Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Engert Jakabné alpolgármester, dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága intézményvezetője is megtekintették. (Kiemelt fotó: hiros.hu)

Kecskemét Megyei Jogú város vezetése az itt élő családok igényeit szem előtt tartva 2019-ben határozott arról, hogy Katonatelepen új bölcsődét alakít ki. A közel 500 négyzetméteres, energia-hatékony, komplex módon akadálymentesített két csoportos intézmény építésével 26 új önkormányzati bölcsődei férőhely jött létre. A katonatelepi új bölcsődei szolgáltatás kialakításával, valamint az intézmény modern, esztétikus tárgyi környezetével kiemelt cél a gondozási és nevelési tevékenység feltételeinek, valamint a dolgozók munkakörülményeinek magas szintű biztosítása, továbbá az igénybe vevő családok komfortérzetének garantálása.

A beruházás hozzájárult Katonatelep városrész szolgáltatási színvonalának emeléséhez, az élhetőségének javításához, valamint az érintett - s eddig bölcsődei szolgáltatással ellátatlan - lakóövezet esetében a minőségi közszolgáltatásokhoz történő egyenlő esélyű területi hozzáférés biztosításához.

A fejlesztéssel a szakmai előírásoknak mindenben megfelelő intézményi környezet és eszközháttér alakult ki, amely hozzájárul a magas színvonalú gondozási-nevelési tevékenység ellátásához. A 695 négyzetméteren kialakított játszóudvar lehetőséget biztosít a kora gyermekkori mozgásfejlesztés megvalósítására.

A későbbi bővíthetőség érdekében funkcionális csoportosítással a gazdasági rész (melegítő konyha és kiszolgáló helyiségei, gépészet) az utcafronton a délnyugati telekhatár mentén, az intézményvezetési épületrész az utcafronttal párhuzamosan, a csoportszobák és kiszolgáló helyiségeik a telek belső felén kaptak helyet. A csoportszobákhoz a játszóudvar felé teraszok kapcsolódnak.

A bölcsőde a szabványnak megfelelően földszintes, melyben 2 csoportszoba, gyermekmosdók és gyermeköltözők, közösségi- és egyéb szükséges szociális és kiszolgáló helyiségek (illemhelyek, zuhanyzók, öltözők, irodák, raktárak, mosó stb.) valamint melegítőkonyha kapott helyet.

Az épület a mai igényeknek és követelményeknek megfelelően, korszerű anyagok és rendszerek használatával létesült, energetikailag korszerű, épületszerkezetei és energetikai mutatói a költségoptimalizált követelményszintnek felelnek meg.

Az épület délnyugati nyeregtető felületén 22 darab napelem került elhelyezésre.

Galéria (10 kép)

Összes kép letöltése