Toborzás és prevenció Bács-Kiskun vármegyében

Vissza a címlapra
Toborzás és prevenció Bács-Kiskun vármegyében

A vármegye több településén várták a hivatás iránt érdeklődőket. Kiskunfélegyházán megelőzési tanácsokkal is ellátták a piacra látogatókat.

A Bács-Kiskun vármegyei toborzók több településre is ellátogattak előző héten. A toborzók a 2023. január 20-án Hajóson, Miskén és Kiskunfélegyházán jártak. Ez utóbbi településen bűn – és balesetmegelőzési szakemberek is fogadták a piacra látogatókat, és arra hívták fel az idősebb bevásárló közönség figyelmét, hogy néhány jó tanács betartásával elkerülhető az áldozattá válás. A jelenlévőket vagyonvédelmi tanácsokat látták el és prevenciós tájékoztatást adtak az alkalmi lopásokról, a trükkös módszerekkel elkövetett bűncselekményekről, valamint az internetes vásárlás hordozta veszélyekről. A balesetmegelőzési szakember a téli közlekedés veszélyeire figyelmeztette a lakosokat.

A toborzók Bajára, a piacra is ellátogattak 2023. január 21-én. A rendőrök az érdeklődőknek a határvadász, járőr és az iskolaőr felvételi eljárásról, valamint a várható szolgálati feladatokról tartottak tájékoztatót. A jelenlévők a tájékoztatás mellett szórólapokat is kaptak, amelyek további információkat nyújtanak a szerződéses határvadász jogviszonyról. 

A toborzás a héten is folytatódik a vármegye több településén. A rendőrökkel 2023. január 25-én Homorúdon, 27-én pedig Szeremlén találkozhatnak. Az egyenruhások válaszolnak az érdeklődők minden kérdésére, forduljanak feléjük bizalommal.

A képzéssel kapcsolatban online az alábbi linken informálódhatnak: https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes.

Legyél Te is Rendőr Facebook oldalon folyamatosan frissülő tartalmak segítik a leendő határvadászokat abban, hogy minél szélesebb körben megismerkedhessenek a határvadász hivatással.

A képzésekkel kapcsolatban forduljanak bizalommal a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, a megye valamennyi rendőrkapitányságának, rendőrőrsének vagy határrendészeti kirendeltségének munkatársaihoz, illetve a rendőrség honlapján is megtalálnak minden fontos információt a jelentkezéshez.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idén is folytatódik a jövő határvadászainak képzése. Az újonnan felszerelt kollégákat Torma Sándor r. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Szolgálat vezetője, Mócza Sándor r. alezredes, a főkapitányság Oktatási és Kiképző Alosztály vezetője, Horváth Zoltán r. őrnagy, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Határrendészeti Oktatóbázisának osztályvezető-helyettese és Pernyák Attila r. főtörzszászlós, a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredének szakaszparancsnoka köszöntötte.

A képzés ideje alatt a határvadász tanoncok speciálisan az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatok ellátásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket sajátítanak el.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is várja mindazok jelentkezését, akik Magyarország államhatárának védelmére elhivatottak, és szerződéses határvadászként tagjai lennének a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredének.