Tízéves a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Vissza a címlapra
Tízéves a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia

Tízéves fennállását ünnepelte 2023. március 18-án, pénteken este a Sheraton Hotelben tartott nagyszabású ünnepi fogadáson a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia. (Fotók: Szemereyné Pataki Klaudia és Mercedes Kosárlabda Akadémia facebook)

Az estélyen Ivkovicné Béres Tímeát, az akadémia alapító-igazgatóját az országos kosárlabdaszövetség (MKOSZ) emlékérmével tüntették ki, Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnökeként pedig bejelentette, hogy a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. idén 200 millió forintos állami támogatásban részesül.

"Minden téren egyedülálló az, amit a 10 éves Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia tesz gyermekeinkért, így Kecskemét jövőjéért" - írta közösségi oldalán Kecskemét polgármestere.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 10. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke, Szolnok polgármestere és Bodnár Péter, a szövetség főtitkára, az országos szövetség legrangosabb kitüntetését adta át Ivkovicné Béres Tímeának, a kecskeméti Kosárlabda Akadémia alapítása óta folytatott kivételes szakmai és vezetői munkája elismeréseképpen.

Ivkovicné Béres Tímea vezetésével működő Kosárlabda Akadémia egy évtized alatt több mint 4800 kosarasának kért játékengedélyt, irányításával közel 5000 négyzetméter sportfelület újult meg vagy létesült a beruházásoknak köszönhetően. A beruházások összege közel 2 milliárd forint volt.

Az Akadémia mellett Ivkovicné Béres Tímea a vezetője a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.-nek, amelynek 11 szakosztályában 1800 fiatal sportol.

Az Akadémia és a KESI 12 szakosztályából az elmúlt évtizedben nagy számban kerültek ki fiatalok, akik mára már élsportolóvá váltak, de az is legalább olyan fontos, hogy a sport mellett aktív tevékenységet vállaló, sportot szerető fiatalok ezrei váltak egészséges felnőtté Kecskeméten.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia megalapítása 10. évfordulójának ünnepségén írta alá első profi szerződését két tehetséges kosárlabdázó, Ivkovic Milán és Sinka-Pálinkás Szofi. Milán már egy éve a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét csapatát erősíti, Szofi az Akadémia kadett leány csapatának erőssége a magyar női kosárlabda fellegvárába, Sopronba igazol. Szofi még kiskorú, ezért szülei is ellátták kézjegyükkel leányuk szerződését.

A két kecskeméti fiatal az akadémián nevelkedett és rengeteget dolgozott azért, hogy elinduljanak azon az úton, amely álmaik betejesedését is jelentheti. Addig azonban még nagyon sokat kell dolgozniuk. A kecskeméti akadémián jó alapokat kaptak, a többi már legnagyobb mértékben rajtuk múlik. Mindketten bízhatnak abban, hogy az akadémia a távolból is követi és egyengeti pályafutásukat.

Galéria (27 kép)

Összes kép letöltése