Tervek szerint halad a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának az építése

Vissza a címlapra
Tervek szerint halad a Bányai Júlia Gimnázium sportcsarnokának az építése

Az önkormányzat és a sajtó képviselőinek bemutatták 2020. szeptember 24-én, csütörtökön a Bányai Júlia Gimnázium épülő sportcsarnokát. Mint elhangzott: az épület várhatón az év végére elkészül.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatai keretében eddig öt iskola tornacsarnoka újult meg, 1997-nem elkészült a régi uszoda átépítésével a Mercedes-Benz Sport Akadémia épülete, kültéri pályák épültek, majd az év végére elkészül a Bányai Júlia Gimnázium új sportcsarnoka.

A Mercedes-Benz Sport Akadémia átadásakor, 2017 nyarán fogalmazódott meg a terv, hogy a Bányai sportcsarnoka legyen a következő sportberuházás Kecskeméten. Az ötletet követte a 2018 áprilisában beadott pályázat, amelyet támogatott a Magyar Kosárlabda Szövetség, valamint Kecskeméti Megyei Jogú Város is. Az önkormányzat a pályázat 30 százalékos önerejét biztosította, de szülők, helyi cégvezetők és támogatók is összefogtak a siker érdekében.

* (Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook)

A pályázati összeg: 430 millió Ft

A sportcsarnok 841 négyzetméter alapterületű, 661 négyzetméter sportpadló felülettel

Az új sportcsarnokban 2 öltöző és 2 szertár lesz.

A csarnok a szabvány méretű kosárlabdapálya mellett röplabda pályának is helyt ad.

A kosárlabda akadémia sportfejlesztési pályázatai lehetőséget biztosítanak az infrastruktúra fejlesztésére, az Akadémia pedig ezeknél mindig egy elvet követ: hogy a kosárlabdázók sportolási körülményeivel együtt a diákok, a kecskeméti fiatalok sportolási minősége is javuljon és együttesen élvezzék a fejlesztések hatásait. A legfontosabbak azok diákok, azok a sportolók, akik élettel töltik meg a sportlétesítményeket a testnevelés órák, az edzések és a mérkőzések, versenyek alkalmával.

A Bányai Júlia Gimnáziumban a tornaterem mérete 1960 óta nem változott csak a létszám nőtt az iskolában. Most végre méltó tornatermet és sportcsarnokot kap az Akadémia és az önkormányzat összefogásának eredményeként.

Ezért köszönet illeti a támogatókat és a Magyar Kosárlabda Szövetséget.

A épület jelenlegi állapota:

Az épület váza elkészült, a falak állnak, a külső szigetelés és burkolás megtörtént.

A világítás, szellőző, fűtőrendszer kialakításra került.

A kiegészítő helységek, öltözők, szertárak, közlekedők csempézése és szerelése jelenleg zajlik.

Ezt követően kezdődhetnek a látványos és fontos sporttechnikai munkálatok, vagyis a sportpadló elhelyezése, és a sportágspecifikus kialakítás elsősorban a kosárlabda és a röplabda, illetve a testnevelés órák igényei szerint.
6 db kosárlabda palánk (2 db elektromos vezérlésű és 4 db oldalfali palánk), 3 db röplabda pálya felfestés és háló, eredményjelzők, cserepadok, elválasztó függöny, labdahálók kerülnek elhelyezésre.

A cél az, hogy az új év kezdetén birtokba vehessék a fiatalok a sportcsarnokot.