Térplasztika került a kórház melletti körforgalom közepére

Vissza a címlapra
Térplasztika került a kórház melletti körforgalom közepére

Helyére emelték 2022. augusztus 9-én, kedden délben id. Kovács Ferenc szobrászművész (1926-1990) Díszkút elnevezésű alkotását, amit a kecskeméti köznyelv már korábban „Csetresként" emlegetett. A Díszkút mostantól a kecskeméti kórház melletti körforgalmat díszíti. (Fotók: Szamler Roland)

A térplasztika id. Kovács Ferenc szobrászművész (1926-1990) alkotása. A hivatalos katalógusban Díszkút megnevezéssel szerepel, míg a kecskeméti köznyelv lazán csak Csetresnek emlegeti.

A több mint 3 méter magas, egyetlen kőtömbből faragott alkotás az 1980-as évek elejétől díszítette a Csabay Géza körút és a Nyíri út kereszteződését a megyei kórház sarkánál.

A csomópont körforgalommá alakítása miatt a munkák megkezdésekor a térplasztikát elszállították. Majd Kecskemét MJV önkormányzatának közgyűlése legutóbbi, júliusi ülésén arról döntött, hogy az alkotás az újonnan kialakított csomópontot díszítse. A határozat szerint a műalkotás az Akadémia körút-Csabay Géza körút körforgalmi csomópont középszigetének középpontjába kerül.

A beemelést megtekintette Kecskemét városvezetését képviselve Falu György (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Szamler László (Fidesz-KDNP) kecskeméti önkormányzati képviselő, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság ügyvivője.

Galéria (42 kép)

Összes kép letöltése