Teherautóval hajtott át az idős asszony lábán

Vissza a címlapra
Teherautóval hajtott át az idős asszony lábán

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy tehergépkocsi vezetőjével szemben, aki 2020 szeptemberében, egy lajosmizsei utcában történő megfordulása során a gépjármű jobb első kerekével átment egy idős nő lábán. A sértett kórházi kezelése ellenére két hónappal a baleset után életét vesztette.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi - az ügy vádlottja - 2020 szeptemberében egy lajosmizsei dohánybolt elől indult el egy tehergépkocsit vezetve. Meg akart fordulni, ezért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávból jobbra kezdett kanyarodni.

Fordulása során azonban a teherautó jobb oldalának elejével elsodorta az úttest jobb oldalán, az út szélén gyalogló idős asszonyt. A tehergépkocsi jobb első kereke átment az idős nő lábán, aki emiatt a földre esett.

A baleset következtében az idős nő súlyos lábsérüléseket szenvedett, majd a kórházi kezelése ellenére 2020. novemberében meghalt. A balesetből eredő sérülések és a sértett halála között a közvetett okozati összefüggés megállapítható volt.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművel megfordulni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését nem akadályozza.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség