Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozó a Pálmácska óvodában

Vissza a címlapra
Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozó a Pálmácska óvodában

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda idén is A magyar költészet napjára emlékezve április 12-én pénteken rendezte meg Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozóját.

A klasszikus-, és mai magyar költők versei által immáron hatodik éve várják szeretettel a nagycsoportos gyermekekben megmutatkozó tehetségeket, ezzel erősítve az óvodák közötti jó kapcsolatot és együttműködést.

A találkozóra 16 óvoda 22 bátor, mosolygós gyermeke érkezett, akiket a zsűri, Varga Nándor nagytiszteletű lelkipásztor, a Kecskeméti Református Egyházközség Igazgatótanácsának elnöke, Dr. Szinger Veronika, a Neumann János Egyetem Művészeti és Anyanyelvi Nevelési Tanszékének főiskolai docense, és Andrássyné Dolog Éva, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanítónője örömmel hallgatott.

A tavaszi zsongást a csodaszép tavaszi virágok, és Sipos Rita gitárjátéka varázsolta a találkozóra. A versmondókat és kísérőiket ízletes tízórai várta a versek meghallgatása után, majd egy jókedvű táncházba hívta a gyerekeket Nagy Erika néptáncpedagógus. Az élménydús délelőtt végére érve minden gyermek egy szép könyvet és emléklapot szorongatva tért vissza óvodájába.

Simon Andrásné, a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda igazgatója így nyilatkozott a rendezvény végén:

„Hálás szívvel köszönjük meg az óvodákba hozzánk érkező óvodapedagógusok felkészítő munkáját. Szeretnénk ezt a kapcsolatot a továbbiakban is ápolni és fenntartani. Fogadjátok szeretettel elismerésünk jeléül ezt a szál virágot és emléklapot. Így megáldja majd Istened, az Úr kezed minden munkáját. (5Mózes 24,19)"

Galéria (83 kép)

Összes kép letöltése