Tanévzáró istentiszteletet tartott a Kecskeméti Református Gimnázium

Vissza a címlapra
Tanévzáró istentiszteletet tartott a Kecskeméti Református Gimnázium

Tanévzáró istentisztelettel ért véget 2022. június 19-én, vasárnap délelőtt a Kecskeméti Református Gimnázium 2021/2022-es tanéve, ami egyúttal az újraindulás 32. tanéve, az iskola történetének pedig a 458. éve volt.

Az istentiszteleten Vincze Árpád lelkipásztor apostoli köszöntését követően Laczay András lelkipásztor hirdetett igét, majd Pálné Lencsés Szilvia, az internátus igazgatónője, valamint Szenes Mártonné Durucz Anna, a gimnázium igazgatónője mondott beszédet.

Az igazgatónő megköszönte a fenntartó Kecskeméti Református Egyházközségnek, hogy nemcsak elvárásai vannak, hanem az iskolái ügyét szívén viseli, és mindig keresi a megoldásokat ahhoz, hogy a nevelés-oktatás körülményeit, feltételeit javíthassa.

A vírusjárvány miatt sajnos ez a tanév sem volt zavartalan - derült ki az igazgatónő tanévzáró beszédéből. Noha a 2021/22-es tanévet már „rendes" évnyitóval kezdték, azonban ősszel ismét felkerültek a maszkok, amit le sem tettek március 7-ig. Az őszi hónapokban karanténba kerültek tanulók, tanárok és szinte egész osztályok: utóbbiak ismét digitális távoktatásban tanultak.

A gólyák bemutatkozása október elején még zavartalan volt. Az október 6-i és október 23-i színvonalas iskolai ünnepségeket bemutathatták a tizedikesek az általános iskolásoknak is, amit ők tavasszal a március 15-i ünnepséggel viszonoztak. Azonban a decemberi szalagavató kivételével novembertől februárig el kellett hagyniuk az összes nagy létszámú iskolai rendezvényt.

Az eredmények: a 180 tanítási napból álló tanévben a 21 osztályban tanuló 702 tanuló közül 699 teljesítette tanulmányi kötelezettségeit. Három tanuló augusztus végén 1-1 tantárgyból javító vizsgát tehet.

A tanévzárón kitűnő bizonyítványt vehetett át 74 tanuló, jeles bizonyítványt pedig 134 diák. Ők összesen a tanulók 30 százalékát jelentik. Az iskola tantárgyi átlaga 4,42, tavaly 4,41 volt, azaz lényegében tehát megegyező. A magatartás átlaga 4,63, a szorgalom átlaga 4,42 volt.

A legjobb osztályok között az első 3 helyen a végzősök állnak: 12.c (4,69), 12.d (4,63) 12.b. (4,62). A nem végzősök között 1. helyezett lett holtversenyben a 11.c és a 8.a 4,53-es átlaggal, a második pedig holtversenyben a 11.a és 10.d osztály 4,51-gyel.

A tanévzáró istentiszteleten díjak és jutalmak átadására is sor került: a "Tradicionális keresztyén oktatásért díjat" idén Tótné Kovács Erika kollégiumi nevelőtanár vehette át.

Az istentisztelet végén Kuti József lelkipásztor, az igazgatótanács elnöke mondott áldást és köszönt el a Kecskeméti Református Gimnázium tanáraitól, valamint diákjaitól.

Galéria (157 kép)

Összes kép letöltése