Tanévzáró és bizonyítványosztás a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Tanévzáró és bizonyítványosztás a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Tanévzáró istentisztelettel ért véget 2022. június 19-én, vasárnap délután a Kecskeméti Református Általános Iskola 2021/2022-es tanéve, ami egyúttal a kecskeméti református oktatás történetének 458. éve, a Kecskeméti Református Általános Iskolának pedig a 28. tanéve volt.

Az istentiszteleten Komádi Róbert lelkipásztor apostoli köszöntése és igehirdetése után Tóth Attila, az iskola igazgatója mondott beszédet.

- A köszöntés után az első szavunk legyen a hálaadásé, azért hogy 2019 után először gyűlhettünk össze teljes közösségünkben, hosszú idő után szabadon megtöltve ősi templomunkat, hálát adva, ünnepelni, visszatekinteni és köszönetet mondani mindazoknak, akiket megillet - mondta az igazgató. Majd így folytatta: - Mindenkit arra kérek, nézzen a körülötte ülőre, nézzünk egymásra, közel és távol, hiszen ők azok, ti vagytok, mi vagyunk azok, akik birtokában vannak, sikereink titkának, hiszen mi együtt voltunk, a sikerek kovácsai, akiknek köszönhetően ilyen eredményes tanévet tudhatunk magunk mögött. Gratulálok ehhez az iskola minden tanulójának, pedagógusának, dolgozójának, és a szülőknek egyaránt.

Mint elhangzott, az év elején 30 osztályban 721 tanulóval kezdték meg a tanévet a Kecskeméti Református Általános Iskolában. A diákok iskolai tanulmányi átlaga 4,59 lett, hét osztály kivételével pedig minden osztály átlaga magasabb 4,5-nél. Kitűnő bizonyítványt kap 143 tanuló (20 %), jeles eredményt 141 tanuló ért el (19,7 %). Az iskolába a 2022/2023-as tanévre 90 jövendő elsős kisdiák iratkozott be: ők négy első osztályban kezdhetik majd meg a tanulmányaikat.

Tóth Attila arról is beszámolt, hogy joggal büszkék mind az 50 ballagó diákjukra, hiszen mindannyian érettségit adó középiskolába kerültek: 34-en gimnáziumban (tizennyolcan közülük a Református Ginmáziumban), 16-an szakgimnáziumban tanulnak tovább.

- Kívánom, hogy minden álmotok teljesüljön, győzzetek le minden akadályt álljátok meg a helyeteket az új iskoláitokban és élet minden helyzetében, támaszkodva az itt szerzett hitre és alapértékekre. Most együtt adunk hálát az itt töltött éveitekért.

Az iskola igazgatója megköszönte vezetőtársainak, a titkárságon dolgozóknak, az informatikusoknak a technikai munkatársaknak a mindennapos fáradozást, erőfeszítést a tanév sikeres lebonyolításáért. Valamint a nevelőtestület és a tanulók nevében a szülőknek is megköszönte hozzájárulásukat a tanulók és az iskola eredményeihez.

A tanévzáró beszédet pedig így fejezte be Tóth Attila: - Mennyei Atyánk, Teremtő Istenünk! Kérjük, áld meg gyülekezetünket, vezetőinket, kollégiumunk minden munkatársát, akik biztosították számunkra a zavartalan munka feltételeit.

Az igazgatói beszédet követően díjak, emléklapok átadására került sor, majd ... lelkipásztor mondott áldást és köszönt el a Kecskeméti Református Általános Iskola tanáraitól, valamint diákjaitól.

Galéria (183 kép)

Összes kép letöltése