Tanári koncertet rendeznek a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában

Vissza a címlapra
Tanári koncertet rendeznek a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában

A 125 éves Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola idei tanári koncertjét 2019. május 13-án, hétfőn 18 órai kezdettel rendezik meg.

A tanári koncerteknek nagy múltja van, a XX. század elején már gyakran rendeztek ilyen hangversenyeket, majd 2014-től vált évenkénti rendszeres eseménnyé. Ezen az estén többek között olyan kiváló zenetanárok lépnek színpadra, akik maguk is és diákjaik is országos és nemzetközi versenyeken kiváló eredményekkel szerepelnek.

A tanári koncerten több különleges műsort hallgathatnak meg a kecskeméti zeneszeretők, a reneszánsztól egészen kortárs szerzőkig.

Többek között a fiatal gitárművész, Ötvös Csilla a Művészetek Palotájában önálló estet ad saját szerzeményeiből szombaton, majd hétfőn, mint az intézmény tanára a francia szerző Dyens szerelmi himnuszát adja elő.

Telemann e-moll versenyét az ez alkalomra alakult kamaraegyüttes adja elő.

Szintén kuriózum a zongora tanszak összefogásában megvalósuló mű, mely Hacsaturján Kardtáncának 16 kezes átirata. A zongoristákhoz csatlakozik ütőhangszeren Falusi János.

Az iskola tanáraiból alakult kórusnak Lestyán Éva lesz a karmestere, aki a Filmzene esteken a Bodzavirág című műsorszámban közel 200 főt vezényelt.

Az intézmény vezetője Miklósné Faragó Csilla Gémes Adrienne zongorakísérővel egy romantikus fantáziát fog előadni.

Az M. Bodonos koncertek látogatói jól ismerhetik a zenekarvezetőket, Pappné Gyalus Erikát (vonószenkar) és Kuna Lajost (fúvószenekar). Ők ketten, kiegészülve Gémes Adrienne-nel egy Románcot játszanak.

Az iskola Palotás József hangversenytermében 18 órakor kezdődő tanári koncert látogatása ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!