Tanácsadó Testület segíti a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkáját

Vissza a címlapra
Tanácsadó Testület segíti a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkáját

Tizenegy "nagykövet" segíti a jövőben a kecskeméti Család- és KarrierPONT munkáját, vagyis az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának elősegítését a Kecskeméti Járásban. Az elismert és tapasztalt szakemberekből álló Tanácsadó Testület augusztus 28-án, kedden alakult meg a kecskeméti városházán. Elnöke, a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselője, Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója lett.

A Család- és KarrierPONT szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti, és megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Az iroda működtetése része annak a projektnek, amelyet az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület sikeresen elnyert az EFOP-1.2.9-17-2017-00019 azonosító számú „Nők a családban és a munkahelyen című standard felhívás keretében meghirdetett pályázat megvalósítása Kecskemét Megyei Jogú Város és a Kecskeméti Járás területén" című pályázattal.

Az alakuló ülésen a projekt küldetését, céljait és feladatait a konzorciumvezető AIPA Kft. képviseletében Szalayné Hadi Andrea projektmenedzser, illetve Engert Jakabné, a Család- és KarrierPONT-ot működtető Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke, egyben a projekt szakmai vezetője ismertette. A meghívottak a helyi munkaadókat, a közigazgatást, az egészségügyi és szociális szférát, a járási települések önkormányzatait, az egyházat és a kecskeméti egyetemet képviselik a kezdeményezésben.

A megalakuló Tanácsadó Testület tagjai vállalták, hogy tapasztalataikkal, szakmai tudásukkal és kapcsolatrendszerükkel hozzájárulnak a projekt eredményes működéséhez, a családbarát foglalkoztatás elterjesztéséhez a Kecskeméti Járásban. Ismertségükre építve, valamint „véleményvezéri" szerepükre alapozva segítik az iroda kommunikációs aktivitását, a szemléletformálást, illetve negyedévente konzultálnak a következő időszak feladatairól, programjairól.

A Tanácsadó Testület egy önkéntes szolgálaton alapuló munkacsoport, melynek tagjai a Család- és KarrierPONT nagykövetei a Kecskeméti Járásban. A tagok a testület élére a Kecskeméti Járás egyik legnagyobb női foglalkoztatójának képviselőjét, Pap-Szekeres Anitát, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatóját választották meg.

Már az alakuló ülésen aktív párbeszéd bontakozott ki a program nagykövetei között: a testület tagjai az általuk képviselt szervezet működéséből számos példaértékű, jó gyakorlatot említettek a családbarát foglalkoztatásra, és hangsúlyozták a szemléletformálás fontosságát a Kecskeméti Járásban.

A Család- és KarrierPONT munkáját segítő Tanácsadó Testület tagjai:

● Dr. Ácsné Szepes Krisztina, a Dr. Ács Optika és Szemészeti Rendelő vezetője

● Basky András Lajosmizse polgármestere

● Dr. Borics Attila András, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezető-helyettese

● Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa

● Dr. Kelemen Márk Kerekegyháza polgármestere

● Ladics Mónika Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Humánszolgáltatási Irodájának vezetője

● Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatója

● Dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője

● Dr. Sági Norberta, a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kar dékánhelyettese

● Stefanekné Kiss Andrea, a Rösch Mode Kft. személyügyi vezetője

● Dr. Svébisné Juhász Márta, a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ igazgatója