Találkozzunk a könyvtárban! – Hétfőn kezdődnek az Országos Könyvtári Napok

Vissza a címlapra
Találkozzunk a könyvtárban! – Hétfőn kezdődnek az Országos Könyvtári Napok

Az utóbbi évekhez képest jóval szélesebb programkínálattal várja látogatóit a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb embert megmozgató egyhetes rendezvénye, az Országos Könyvtári Napok. A 2022. október 3-9. közt megrendezésre kerülő esemény az online és offline térben egyaránt fogadja az érdeklődőket mind Kecskeméten, mind a Bács-Kiskun megyei könyvtárakban.

Programok a Katona József Könyvtárban: IDE kattintva!

A rendezvény idei mottójához (Esély - Egyenlőség - Könyvtár) hűen a szervezők minden lehetőséget megragadtak, hogy érdeklődési körtől és korosztálytól függetlenül ki-ki megtalálja a maga számára kedves elfoglaltságot. A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársainak lelkesedését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a tavalyinál lényegesen gazdagabb választékkal szolgáltak a kecskeméti és környéki lakosok számára. Az eddigiekhez hasonlóan nemcsak a Piaristák tere 8. szám alatti központi könyvtárban, hanem a város különböző részein található fiókkönyvtárakban is lesz miből válogatnia a kultúraszerető kicsiknek és nagyoknak.

A környezettudatosság és az egészséges életmód témakörei idén is kiemelt figyelmet kapnak a hét során. Látogatóink előadást hallgathatnak a vegán és vegetáriánus táplálkozásról, és csatlakozhatnak munkatársainkhoz, hogy együtt tisztítsák meg a szeméttől Kecskemét városközpontját. A tavalyi sikeren felbuzdulva október 8-án, szombaton ismét Könyvtári egészségpiac nyílik nagytermünkben és könyvtárosaink immár hatodik alkalommal örökbe fogadják a Vadaskert örvös medvéit.

Szombaton rendkívüli nyitvatartással este 21 óráig várjuk olvasóinkat. 17 órakor Bősze Ádám Mozart bikiniben címmel vezeti keresztül hallgatóságát egy 18. századi kultúrtörténeti kalandozáson, amit a nyolc Oscar-díjat nyert Amadeus c. film vetítése követ.

Ahogy ezt már megszokhatták, az október 9-i Könyves Vasárnap ismét zenés könyvtárnyitóval veszi kezdetét, melyhez a fülnek kedves dallamokat a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar fúvós kvintettje varázsolja elő hangszereiből.

Az egészségmegőrzés és a jótékonykodás lehetősége találkozik a Fuss neki! projektben, melynek keretében Bujdosóné Dr. Dani Erzsébet könyvtárigazgató futó nagykövetként munkatársaival és az olvasókkal karöltve vállalkozik egy sétára a könyvtártól a Vízműdombra és vissza. Adományaikkal a Bibliofil Alapítványon keresztül a határon túli könyvtárak dokumentumbeszerzését támogathatják: https://udvarhely.fussneki.ro/nagykovet/bujdosone-dr-dani-erzsebet/

Országosan ismert vendégelőadókból, inspiráló beszélgetésekből, interaktív programokból, izgalmas játékokból és nyereményekből idén sem lesz hiány. Adja meg Ön is az esélyét, hogy nálunk jól érezze magát!

A részletes programról itt tájékozódhatnak az érdeklődők: www.bacstudastar.hu