Szurikáta folyik már a csapból is…

Vissza a címlapra
Szurikáta folyik már a csapból is…

Elpusztult - néhol az jelent meg, hogy meghalt (!?), de hát "újságíró" legyen, aki ezt vállalja - egy szurikáta a Kecskeméti Vadaskertben. Egy kisfiú ugyanis a tiltás ellenére benyúlt a kifutóba, az állat megharapta a gyerek ujját, aki azután földhöz csapta a szurikátát. Ebből Magyarország vezető, a médiamunkások szerint legfontosabb híre lett az elmúlt napokban. Összeszámoltam az interneten: több mint 50 cikk jelent meg mostanáig erről. (Fotó MTI)

Na, most nekem minden tiszteletem a szurikátáké - lehet, hogy megköveznek, de 3-4 éve még azt sem tudtam, hogy van ilyen állat - de kicsit sokallom a hisztit körülötte.

Mintha a fél ország teljesen elvesztette volna az eszét. Egyes kommentelők már szadista ötletekkel árasztották el az internetet, egyesek csak simán megvernék, megpofoznák a gyereket, mások az őrület határát súrolva találnak ki durvábbnál durvább büntetéseket odáig, hogy a gyereket és a szülőket is börtönbe kéne zárni. Pedig a történet egyszerű: a gyerekek egy része már csak olyan, hogy akkor is benyúl egy kedves állathoz, ha kifejezetten megtiltják neki.

Annak a kecskeméti tanárnak adok igazat, aki ezt írta a Facebookra:

„Esetleg egy boncolási jegyzőkönyvet is mellékelni kellene, részletesen. Én nagyon sajnálom azt a szegény jószágot, de azért már ez mindennek a teteje. Akit ittas vezető gázol halálra, arról nincs ennyi cikk. Szerencsétlen gyerek megijedt, lehet, hogy bot is volt nála. Nem ölni ment, hanem kirándulni. Azt hogy meg ez történt, hát én személy szerint sajnálom, de megtörtént. De a gyereket is sajnálom. Azért most mégsem a harkovi sorozatgyilkosról van szó. Nem kellene ezt már végre abbahagyni?"

A média, mely ugrik a hülyeségre, mert csak a kattintások száma érdekli a híroldalt, egymásra licitál szurikáta ügyben. Csak néhány cím a megjelent cikkekből:

Agyonverte egy látogató a Kecskeméti Vadaspark vemhes szurikátáját

Meghalt Zara, Kecskemét kedvenc szurikátája

Diák gyilkolta meg a szeretet állatkerti szurikátát

Családtagot vesztett el a kecskeméti állatkert

Meghalt Zara: borzalmas dolgot tett a fiú a Kecskeméti Vadasparkban

Látogató ölte meg a szurikátát

Vendetta egy szurikátáért

A szájon át lélegeztetés sem segített

Végül már az érintett gyermek apja is megszólalt a Facebookon. Bár elismerte, hogy a gyermek hibázott, a felelősség kérdését az állatparkkal kapcsolatban is felvetette.

Szerinte egy nyitott tetejű kifutóról van szó - ez egyébként igaz -, és a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket futásra ingerelték az állatokat, és az ő gyermeke kicsit mélyebbre nyúlt.

Mint posztjában fogalmazott, az állat a gyerek körmeit is átharapta, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz a szurikátát. Melyik gyerek nem tett volna így ijedtében?

Az apa egyébként úgy véli, az igazgató nagyobbat hibázott a fiánál...