Szokatlan végkielégítés: 400 ezer forintot lopott az utolsó munkanapján

Vissza a címlapra
Szokatlan végkielégítés: 400 ezer forintot lopott az utolsó munkanapján

Elfogtak egy 25 éves férfit, aki az utolsó munkanapján 400.000 forinttal távozott egy lajosmizsei pékségből. A tolvajnak ezen kívül másik két lopásért is felelnie kell, amelyeket 18 éves társával követett el.  

Az egyik lajosmizsei pékségbe keresett alkalmazottat a hely üzemeltetője idén júliusban. Az állásra egy fiatal jelentkezett, a feladata pedig pizzasütés lett volna. Az alkalmazott megjelent pár alkalommal, azonban hamar kiderült, hogy nem képes elsajátítani a szakmát. Munkaadója egy hét eltelte után úgy döntött, közli a férfival az alkalmatlanságát és megkéri, hogy többet ne jöjjön.

A férfit utolsó munkanapján pár órára magára hagyta főnöke, aki ezt kihasználva zsebre vágott 400.000 forintot, majd távozott. A tulajnak hamar feltűnt a hiány, és a kamera felvételét visszanézve biztossá vált a tolvaj kiléte. A sértett bejelentette a lopást a rendőrségen.

A nyomozás során kiderült, hogy az alkalmazott állnéven mutatkozott be, azonban az elkövető nem volt ismeretlen a rendőrök számára, így a kamerafelvétel segítségével hamar beazonosították. Kiderült, hogy más lopás is a rovására írható a 25 éves makói tolvajnak.

Tavaly októberben két tanyára is betört Kecskemét külterületén. Egyik alkalommal használati cikkeket, szerszámokat és egy Tv-t vitt el, másik alkalommal épp kirámolt egy hűtőszekrényt és egy korongvágót, amikor megzavarták, így zsákmány nélkül volt kénytelen távozni. Ezeknél a lopásoknál társa is volt, egy 18 éves lajosmizsei férfi. Az idősebb tolvajt őrizetbe vették a tegnapi napon, fiatal társa jelenleg szabadlábon védekezhet. A rendőrök kezdeményezik a 25 éves letartóztatását.

A kép illusztráció