Szijjártó Péter a Mercedes-gyárba látogatott

Vissza a címlapra
Szijjártó Péter a Mercedes-gyárba látogatott

A Mercedes kecskeméti gyárában járt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, akinek Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója mutatta meg a gyár melletti építkezést. A találkozón részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is.

"Ma már senki számára sem újdonság, hogy Magyarország autóipari nagyhatalom, elég eljönni Kecskemétre, és végigtekinteni a 661 futballpályányi területen - írta közösségi oldalán Szijjártó Péter. - A most zajló építkezésekkel Európa egyik legnagyobb autógyára jön létre, emellett minőségi változás, hogy a felső, luxus kategóriájú autók gyártása is ide kerül. Nem mellesleg ez lesz a Mercedes csoport első teljes egészében szén-dioxid-kibocsátás-mentes gyára."

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere pedig a következőket írta a látogatásról:

Nemcsak a legjobbak, hanem már a legnagyobbak is mi vagyunk - már ami a járműipart illeti.

Európa legkorszerűbb autógyára már most nálunk van, és jelenleg a Mercedesnél zajló fejlesztésekkel lesz is. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azért látogatott el hozzánk, hogy személyesen is gratuláljon a Mercedesnek és a kecskeméti embereknek ehhez a világsikerhez.

Komoly elismerés ez számunkra, amely arra inspirál mindannyiunkat, hogy a város és a Mercedes közti szövetséget még erősebbé tegyük. Sem magasság, sem mélység nem rettent!

 

Galéria (11 kép)

Összes kép letöltése