Szezonnyitó ünnepséget tartott a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia

Vissza a címlapra
Szezonnyitó ünnepséget tartott a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia

Kecskemét - Szezonnyitó ünnepséget rendezett a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia péntek kora este a Messzi István Sportcsarnokban. Az ünnepséget megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Az akadémia eredményeiről és terveiről Ivkovicné Béres Tímea adott tájékoztatást. Mint elhangzott, közel 1 milliárd forintos sportberuházást terveznek. Ennek keretében 2-3 éven belül a volt uszoda épületét multifunkcionális labda-sportcentrummá alakítják át, a Benkó Zoltán Szabadidő Központban pedig kialakítanak egy szabadtéri kosárlabda pályát.

- A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia az idei szezont 23 csapattal, 4 előkészítő csoporttal kezdi meg – mondta Ivkovicné Béres Tímea. - Összesen 40 munkatársammal dolgozunk a gyerekekkel, és az Akadémia szervezett körülményei között 550 gyermek sportol az idei szezonban. A fő célunk az volt, hogy a kosárlabda népszerűsödjön a városban: minél több gyermek kosárlabdázzon Kecskeméten. Ezzel párhuzamosan pedig kicsit magasabb színvonalra emeljük az utánpótlás-nevelést.

Harmadik céljuk az volt, hogy Kecskemét sportlétesítményeit fejlesszék. Ennek keretében az elmúlt évben 6 iskola tornatermét újították fel: részben TAO támogatásból, valamint az önkormányzat által finanszírozott önerőből. A felújítások mintegy 100 millió forint értékű beruházást jelentettek Kecskeméten.

- A következő évre még nagyobbat álmodtunk – folytatta Tímea. – A sportpályázatunk tervei között szerepel a régi uszoda sportcentrummá, multifunkcionális sportcsarnokká alakítása. Ez a belső térben három kosárlabda pálya kialakítását jelenti, valamint irodák, és apartmanok kiépítése is szerepel a tervek között. Mindemellett a sportág népszerűsítése céljából a Szabadidőközpontban kültéri pályát is kialakítanánk, ami mindenki számára elérhető lesz, tehát a kecskemétiek sportolási körülményeit javítja majd.

A sajtótájékoztatón jelen lévő Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere köszönetet mondott a Magyar Kosárlabda Szövetségnek és Béres Tímeának, hogy irigylésre méltó lelkesedéssel 550 fiatalnak sport-életcélt biztosítanak. Az Akadémia a tornatermi felújításokkal a mindennapos testnevelés feltételeit és körülményeit javítja az iskolákban, az új sportközpont létrehozásával pedig a városvezetés régi-új álmát valósítják meg. A régi uszodaépület kap egy új funkciót, és a felújítást követően már nem éktelenkedik csúf épületként. A szabadidőközpontban tervezett beruházás pedig ahhoz segít hozzá, hogy most már tényleg szabadidőközponttá válhasson a terület.

Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára dicsérő szavakkal szólt a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiájáról. Ekkehard Philipp, a Mercedes Benz Hungary controlling részleg igazgatója pedig azt a törekvésüket hangsúlyozta, hogy a Mercedes szlogenje, a „legjobbat vagy semmit” nem csak a legjobb autók gyártására vonatkozik Kecskeméten, hanem a sporttámogatásra is. Ezért is döntöttek úgy, hogy támogatják a Kosárlabda Akadémiát, amihez a nevüket is adták.

Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. igazgatója ugyancsak azt a véleményét hangsúlyozta, hogy kiváló munka folyik a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémiáján.

- Szeretném én is megköszönni a Mercedes gyárnak, hogy az akadémia működéséhez hozzájárul a támogatásával – mondta Zámbori. Aki a sajtótájékoztatón jelen lévő dr. Homoki Tamásnak pedig azt köszönte meg, hogy kiváló az együttműködés a felnőtt csapat, a KTE - Duna Aszfalt és az utánpótlás-nevelés között.

A sajtótájékoztató után tartották meg a sportcsarnokban a Mercedes Benz Gyár Kosárlabda Akadémia ünnepélyes évnyitóját, amelyen minden korosztály lány és fiú csapatai részt vettek. A tavalyi szezon eredményei alapján a legjobbaknak díjakat adtak át, majd esküt tettek a fiatal sportolók, végül csoportkép készült. Az esemény lezárásaként a Face Team csapat – mely szerepelt a Britain's Got talent angol tehetségkutató műsorban, és a magyar Csillag születikben is – látványos kosárlabda trükkökkel szórakoztatta a gyerekeket.