Szétrobbant a Momentum egysége a párt két kecskeméti önkormányzati képviselője között

Vissza a címlapra
Szétrobbant a Momentum egysége a párt két kecskeméti önkormányzati képviselője között

Ami egyébként korábban már előre megjósolható volt az most bekövetkezett: Kecskeméten is megroggyant az ellenzéki összefogás. A Momentum két képviselője, Bodrozsán Alexandra és Vancsura István a Momentum közreműködésével egymás torkának estek.

A Momentum elnöksége azonnali hatállyal felfüggesztette Vancsura István kecskeméti önkormányzati képviselő tagságát. A döntésüket Vancsura István sorozatos etikai vétségeivel indokolták.

A Momentum szerint Vancsura István nem tudta megemészteni a Momentum tagságának azon döntését, hogy nem őt, hanem Bodrozsán Alexandrát indították az előválasztáson. Ezért először a Momentumon belül próbált konfliktusokat gerjeszteni a helyi tagság és Bodrozsán között, majd amikor ez sikertelen volt, a Szövetség a Hírös Városért önkormányzati frakción belül kezdett aknamunkába.

„Világosan ki kell mondanunk, hogy aki 2022 januárjában, az országgyűlési választási kampány közepette személyes támadást indít az ellenzék közös jelöltje ellen, az a Fidesz szekerét tolja. Vancsura István tettei az egységes ellenzék választási esélyeit rombolják, és a Fidesznek kedveznek" - állítja a Momentum elnöksége.

„Vancsura István az elmúlt közel egy év, de különösen az elmúlt néhány hónap politikai tevékenységével azonban teljes mértékben szembement mind a Momentum, mind a kormányváltó erők közös céljaival, ezért méltatlanná vált a párttagságára - írta közleményében a Momentum."

Vancsura István a jövő héten sajtótájékoztatót kíván tartani az ügyről, miközben kijelentette, hogy „a Momentum Elnöksége hazudik mint a vízfolyás" és leszögezte, hogy a Momentumból már kilépett. Bodrozsánnal kapcsolatban pedig hozzátette: véleménye szerint "az összefogás éppen arról is szól, hogy hiteltelen, és arra méltatlan jelöltet nem támogatnak".


A szerkesztő véleménye:

A történtek övön aluli ütést mértek az egyébként is ingatagnak látszó kecskeméti ellenzéki összefogásra. Csak a vak nem látta, hogy nincs béke a táborban. Hiába is közölt látványos, romantikus, közös fotót Márki-Zay Péter, Bodrozsán Alexandra (Momentum), és Király József (MSZP), néhány napja a facebookon. Mondván, hogy Bodrozsán és Király már nem haragszanak egymásra, szeretetben kívánnak élni.

Annak ellenére, hogy az előválasztást "gigantikus" 2.805 szavazattal megnyert Bodrozsán szavazatvásárlással vádolta a szintén "remek eredményt", 2.383 voksot elért Királyt, az MSZP politikusa pedig ezt sérelmezve rágalmazásért indított pert a momentumos képviselő ellen.

Szép dolog a szerelem, nagyon tetszik a közös fotó, de cinikus vagyok. Megnézném majd azt a pillanatot, amikor az éj sötétjében Bodrozsán plakátokat ragaszt ki Kecskeméten, a választási hajrában a veterán Király József az Akadémia körúton, hogy fiatal ellenfelét támogassa a Parlamentbe jutásban.

i0121.jpg