Szerszámnyéllel verte halálra az alkalmazottját

Vissza a címlapra
Szerszámnyéllel verte halálra az alkalmazottját

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy pirtói férfival szemben, aki a tanyáján alkalmazottként élő sértettet a köztük kialakult vita miatt egy fa szerszámnyéllel kitartóan, testszerte ütlegelte, aminek következtében a férfi a helyszínen életét vesztette.

A vádlott 2019 óta a pirtói tanyáján alkalmi munkásként foglalkoztatta a sértett férfit, akinek szállást és étkezést is biztosított. Az elkövető ittas állapotban gyakran szidalmazta, időnként bántalmazta is a nála jóval gyengébb fizikumú sértettet a nem megfelelő munkavégzése, vagy elszámolási jellegű vitáik miatt.

2021 októberében, a tragikus napon a vádlott a kora délutáni órákban ittas állapotban érkezett vissza a tanyára. Ott a kazánházba ment, ahol a sértett a kazán takarításával foglalkozott. A két férfi között vita alakult ki, mivel a vádlott azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy meglopta őt.

A vita hevében a vádlott megragadta a sértett torkát, kétszer ököllel arcon ütötte, amitől a sértett hasra esett. Ezt kihasználva a vádlott egy 75 cm hosszúságú fából készült szerszámnyéllel nagy erővel, kitartóan, testszerte bántalmazta a sértettet, akire legalább 28 ütést mért, valamint megtaposta és meg is rugdosta őt.

Az elhúzódó, súlyos bántalmazás következtében a sértett orrcsontja, több bordája eltört. Az eltört bordák átszúrták az áldozat tüdejét. A bántalmazás következtében elszenvedett sérülések miatt a sértett életét vesztette.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza, azzal, hogy a vádlott a cselekmény jellege miatt feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Mivel a férfi a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, ezért esetében ennek utólagos végrehajtását is el kell rendelni.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség