Szemüvegátadás az M. Bodon Pál Zeneiskola tehetséges növendékeinek

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Szent László Lions Club és a Kuti Optika jóvoltából az M. Bodon Pál Zeneiskola 8 legtehetségesebb, legszorgalmasabb , rászoruló diákjának adományoztak 1-1 szemüveget, összesen mintegy 360.000 Ft értékben.

A gyerekek kiválasztása az iskola pedagógusainak javaslatai alapján történt. A szemüvegek bekerülési költségének felét az októberi Fehér bot hónapja tiszteletére az iskola diákjai által a Hírös Agórában adott nagysikerű jótékonysági Lions filmzenei est bevételéből finanszírozták. Másik felét pedig a klubtagok és az optika felajánlásából.

A 2020. február 14-én, pénteken történt ünnepélyes szemüvegátadást az M. Bodon Pál Zeneiskola hagyományos Farsangi Kakaókoncertje követte. A műsorban az iskola diákjai és tanárai közösen szerepeltek, nagy sikerrel. Majd a gyerekek a hangverseny után kakaót, kalácsot fogyaszthattak, és Horváthné Erdélyi Zsuzsanna tanárnő kézműves foglalkozásán vettek részt.

A mostani adományozás előzményeit hírportálunk is megírta: 2020. január 31-én délután a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai ingyenes szemszűrést végeztek az M. Bodon Pál Zeneiskolában. A vizsgálatokat a Kuti Optika munkatársai végezték és közel 50 fiatalt vizsgáltak meg.

Idén egyébként ez már a második alkalom volt Kecskeméten. Január 8-án ugyanis - erről is írtunk akkor - a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola alsó tagozata szűrését fejezték be, mintegy 135 tanuló megvizsgálásával. Majd január közepén egy érzékenyítő délután zárásaként 15 hátrányos helyzetű gyerek számára adtak át a szemükre készült szemüvegeket, összesen több mint 700.000 Ft értékben.

A Lions mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a szem védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió „oroszlán" küzd!

Galéria (8 kép)

Összes kép letöltése