Szemszűrés két kecskeméti iskolában

Vissza a címlapra
Szemszűrés két kecskeméti iskolában

Szeptember utolsó hetében a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes látásvizsgálatot végeztek.

2022. szeptember 26-án tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok körében, a Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskolába, szeptember 30-án pedig a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolába települtek ki, a Kuti Optika munkatársaival és felszerelésével. A középiskolában 56 tanuló és dolgozó szemszűrését végezték el, az általános iskolában pedig a teljes első és második évfolyam, mintegy 126 gyermek látását ellenőrizték.

A két intézményben 27 személynél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben pedig olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de szükségük lenne rá.

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a családoknak a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza, mintegy 700.000 forint értékben. Ezeket október 21-én a Hírös Agórában rendezendő Jótékonysági Gálaestjük előtt adják majd át, ünnepélyes keretek között.

A lions mozgalom legfontosabb tevékenysége a látás védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió lion küzd! A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai is, hagyományosan évi 3-5 ingyenes szemszűrést végeznek hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők, gyermekek és idősek körében. Elsősorban Kecskeméten, de a környező kistelepüléseken is.

Októberben, a látás hónapjában több rendezvényük is lesz. Színházi előadás a Juhar utcai iskola sérült tanulóinak, érzékenyítő délután a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4 osztályosainak az Érzékelések kertjében, Jótékonysági Gálaest a Hírös Agórában, valamint díjátadás a Bács-Kiskun megyei Vakok és Gyengén látók által szervezett irodalmi pályázaton.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése