Székkel verte fejbe a féltestvérét

Vissza a címlapra
Székkel verte fejbe a féltestvérét

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy fából készült székkel olyan nagy erővel ütötte meg a féltestvérét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett. (Fotók: rendőrség és pixabay)

A vádirat szerint egy férfi - az ügy vádlottja - 2022. június 4-én a késő délutáni órákban erősen ittas állapotban érkezett haza akasztói házukba. Ekkor a vádlott féltestvére - az ügy sértettje - és édesanyjuk is otthon tartózkodtak. Hazaérkezése után az elkövető az édesanyjával kiabálni kezdett. Veszekedésük során még az asztalt és a székeket is rugdosta. Mivel ezt ugyanabban a szobában tette, ahol a féltestvére aludt, a hangoskodással a szintén ittas sértettet felébresztette.

A sértett felült az ágyban, majd trágár szavakkal rászólt a vádlottra. Az elkövető méregbe gurult és a kartámlájánál fogva felkapott egy fából készült széket. Azzal oldalról, nagy erővel arcon ütötte a sértettet, aki az ütéstől eldőlt az ágyon és azonnal eszméletét vesztette.

A sértett a bántalmazás következtében közvetett életveszélyt okozó sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.