Széchenyi Terv Kecskeméten – Közösségi teret hoz létre a Kecskeméti Református Egyházközség

Vissza a címlapra

A Kecskeméti Református Egyházközség azzal a kérelemmel fordult KMJV Önkormányzathoz, hogy a Széchenyi sétány 6. szám alatt található ingatlan - az egykori MSZMP pártház - használatát a vagyonkezelésbe vételt követően térítésmentesen közösségi tér kialakítása céljából hasznosíthassa. Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. május 31-én támogató döntést hozott ebben az ügyben.

„Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok." (Jeremiás 29,11)

A Kecskeméti Református Egyházközség széchenyivárosi közössége immáron három esztendeje kelt útra, hogy a Református Temetőben található imaházból elindulva megtalálja panelmissziós szolgálati helyét. Alapvető szándékunk, hogy a szekularizált környezetben Isten missziójának részese és eszközei legyünk. A szolgálatunk helyszíne évről-évre változott, de a küldetésünk ugyanaz maradt: lakótelepi környezetben is hirdessük Isten szeretetét, igazságát és kegyelmét, és szolgálatunk által megtapasztalhatóvá tegyük az evangélium erejét. 

A Közgyűlés döntése alapján a Széchenyi sétány 6. szám alatti ingatlanhoz érkezve, az a reménységünk, hogy a Széchenyiváros szívében szolgálhatjuk tovább a városrész lakóit. Jelenlétünkkel diakóniai segítséget (szeretetszolgálatot) nyújtunk a rászorulóknak, családgondozást és ifjúságot elérő tevékenységet tervezünk, nem megfeledkezve az idősek gondozásáról sem.

Hisszük, hogy Istennek terve van a Széchenyiváros területén élők életére nézve!

Pál Ferenc (városrészi missziókért felelős lelkipásztor)

A közösségi tér látványtervei - egyelőre hangsúlyozottan csak látványtervek - rendkívül impozánsak. Amenyiben sikerül megvalósítani az elképzelést, akkor a szocialista éveket idéző egykori pártházból a Széchenyiváros egy meghatározó, új, modern épülete alakulhat itt ki. A látványtervek megtekinthetők képgalériánkban.