Szeberényi Gyula Tamás: Húszmilliós kárt okozhatott Kecskemétnek Bodrozsán Alexandra

Vissza a címlapra
Szeberényi Gyula Tamás: Húszmilliós kárt okozhatott Kecskemétnek Bodrozsán Alexandra

Ilyen rövid idő alatt, ilyen nagy kárt békeidőben a városnak még nem okozott senki - mondta a mai közgyűlés kezdetén, napirend előtti felszólalásában Szeberényi Gyula Tamás, alpolgármester. Utalva arra, hogy az újpesti polgármester titkársági referense olyan kecskeméti üzleti információkat hozott nyilvánosságra, ami véleménye szerint rontja a város tárgyalási pozícióit egy ingatlanvásárlásban.

Szeberényi Gyula Tamás felidézte, hogy a megelőző közgyűlésen a következőket mondta: „kampányidőszakban az egyetlen jó dolog a vége". Akkor arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy legalább ezt tartsák be.

- Sajnos erre szándék sem mutatkozik - vélte mai beszédében az alpolgármester. Hozzátette: pedig ez a hasznos és értelmes munkától veszi el az időt. Nem csak a képviselőékét, hanem a politikától független önkormányzati hivatalét is.

Azért kért ma szót, mert Bodrozsán Alexandra ellenzéki képviselő a napokban felvilágosítást kért és kapott az SOS Gyermekfalú eladó épületeivel kapcsolatosan a városi köztisztviselőktől. Mely szerint a város szándékozik megvásárolni az épületet, ha a vételárban meg tudnak egyezni.

Arról is tájékoztatták Bodrozsán Alexandrát, az újpesti polgármester titkársági referensét, hogy az információt kezelje diszkréten, mert a tárgyalási pozíciókat a kiszivárgó információk kedvezőtlenül érinthetik. Ő azonban egyből széleskörű kampányt indított annak érdekében, hogy a város vegye meg az épületet, magát olyan fényben feltüntetve, mintha ezt ő találta volna ki, ő kezdeményezte volna.

- Szánalmas, és nevetséges jelző az, ami ilyenkor eszünkbe jut, és arra gondolunk, hogy a képviselő nyilván azt hiszi, hogy az ilyenfajta népvakító aktivitása juttatta őt mandátumhoz, és a megtartásában talán ez segíthet - mondta az alpolgármester. - Azonban nem csak ennyiről van szó.

Az adásvételi jogügyletbe „belekotnyeleskedő" újpesti titkársági referens - Szeberényi Gyula Tamás szerint - nevetséges akciója az egyik oldalon hozhatott néhány lájkot, és az aláírásgyűjtéssel bővíthette az adatbázisát. A mérleg másik serpenyőjében azonban ott van a Kecskemét városának okozott komoly anyagi kár, vagy az egész szerződés meghiúsulásának veszélye. Úgy, hogy erre a városháza alkalmazottja megelőzően még fel is hívta a figyelmét.

Szeberényi Gyula Tamás szerint ugyanis ilyenkor az alku 10-15 százaléka is lehet a vételár mozgástere. Ezért Kecskemétet akár 20 millió forintos veszteség is érhette.

- Ha figyelembe vesszük, hogy a képviselőasszony még csak négy hónapja képviselő, akkor ez valószínűleg városi csúcs. Ilyen rövid idő alatt, ilyen nagy kárt békeidőben a városnak még nem okozott senki. Abba már belegondolni sem merek, hogy mi van akkor, ha folytatja ezt még öt évig, vagy a végén még hajrázni is fog - összegezte az alpolgármester.

* Az ellenzék szócsövének fotósa ott sürgött ma is a megbízói körül.