Százhalombattán folytatná jó sorozatát a KTE-Piroska Szörp

Vissza a címlapra
Százhalombattán folytatná jó sorozatát a KTE-Piroska Szörp

Kisebb meglepetésre a nyáron alaposan megfiatalított KTE-Piroska Szörp három fordulót követően - a megszerezhető hat pontból négyet bezsebelve - a középmezőnyből folytatja a pontvadászatot. A hírös harcosok az első fordulóban csupán egy góllal maradtak alul az Ózddal szemben, azóta két remek ellenfelet is sikerült legyőzniük: előbb a Salgótarjánt idegenben (30-33), vasárnap a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia-Veszprém csapatát a Messzi István Sportcsarnokban (29-28).

Tóth Norbert tanítványai szombaton folytathatják a sikeres menetelést, hiszen aktuális ellenfelük, a százhalombattai alakulat kissé beragadt a rajtnál, egyelőre nem szereztek pontot a bajnokságban. Előbb a BFKA-Balatonfüredtől kaptak ki idegenben (28-25), majd a Győrrel szemben maradtak alul hazai pályán (19-22), legutóbb a Vecsés otthonában szenvedtek ötgólos vereséget (30-25). A Százhalombattai KE a tabella 15., utolsó előtti helyéről várja a szombati összecsapást, noha a táblázaton elfoglalt pozíciónak három forduló után még nincs nagy jelentősége.

Papíron tehát a vendégcsapat az esélyesebb, ám a KTE nem tévesztheti szem elől, hogy a sebzett vad a legveszélyesebb, kétségünk sem lehet afelől, hogy a Százhalombatta mindent megtesz majd, hogy otthon tartsa a pontokat és győzelemmel örvendeztesse meg a hazai szurkolókat. Ehhez azonban egy roppant jó szériát produkáló Kecskemétet kellene legyőznie.

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): « Nem lesz könnyű dolgunk Százhalombattán, és ezt nem a kötelező udvariasság mondatja velem. A Batta stabil NB I/B-s csapat, és teljesen más kézilabdát játszik, mint legutóbbi ellenfelünk, a Veszprém. Ha úgy utazunk szombaton a mérkőzésre, hogy a legutóbbi meccsünk tanulságait megszívleljük, akkor van keresnivalónk. Nem nézegetjük a tabellát, mert a bajnokság ezen szakaszában még semmi jelentősége nincsen, a saját dolgunkkal kell foglalkoznunk. Koncentráltabb játékot várok, és ha a tempót mi tudjuk diktálni szombaton, akkor bízhatunk abban, hogy hazahozzuk a pontokat. »

Százhalombattai KE – KTE-Piroska Szörp

Férfi kézilabda NB I/B, 4. forduló

2022. szeptember 24. szombat, 18:00

Városi Szabadidő Központ – Százhalombatta

Vezeti: Bába, Horváth P.