Szakmai fórum és gyerekprogramok a Távhőszolgáltatás Napján – TerMorzsi lett a kabalafigura neve

Vissza a címlapra
Szakmai fórum és gyerekprogramok a Távhőszolgáltatás Napján – TerMorzsi lett a kabalafigura neve

A távfűtés folyamatosan fejlődő szolgáltatás, amely nagymértékben hozzájárulhat Kecskemét tiszta levegőjének megóvásához! - erre hívta fel a figyelmet gyermekeknek és felnőtteknek szóló programjaival a TERMOSTAR Kft. április 12-én, pénteken a Távhőszolgáltatás Napján a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Fűtési idényben napi hír, hogy melyik településeken haladja meg az egészségügyi határértéket a légszennyezettség. A távhő erre a mindenkit érintő problémára is jó megoldást jelent. A fűtőművek szigorúan ellenőrzött kazánjai ugyanis optimális paraméterekkel üzemelnek. Így minél többen csatlakoznak a távhőrendszerhez, annál tisztább lesz városunk levegője.

Ezt a gondolatot járta körül a távhőnapi programsorozat kiemelt eseménye, a TÁVHŐVEL A TISZTÁBB LEVEGŐÉRT címmel meghirdetett szakmai fórum az Agórában, amelyet Falu György, kecskeméti önkormányzati képviselő nyitott meg 10 órakor.

- A TERMOSTAR Kft. már több évtizede végzi a környezetbarát hőszolgáltatást Kecskeméten. Miközben innovatív módon keresi, kutatja a fejlesztési lehetőségeket is - emelte ki megnyitó beszédében Falu György. Aki azt a véleményét hangsúlyozta, hogy kiváló gondolat, jó lehetőség egy-egy ilyen fórum arra, hogy az önkormányzati cég kilépve a nyilvánosság elé és „megnyilatkozva" kiáll azért, hogy egyre szélesebb körben alkalmazva a hőszolgáltatást, tisztább lehessen Kecskeméten is a levegő.

Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója a kecskeméti távhőszolgáltatás előtt álló kihívásokról és lehetőségekről tartott előadást.

Mint elhangzott, fűtési idényben napi hír, hogy melyik településeken haladja meg az egészségügyi határértéket a légszennyezettség. A távhő erre a mindenkit érintő problémára is jó megoldást jelent. A fűtőművek szigorúan ellenőrzött kazánjai ugyanis optimális paraméterekkel üzemelnek. Így minél többen csatlakoznak a távhőrendszerhez, annál tisztább lesz városunk levegője.

Az elmúlt időszakban a TERMOSTAR Kft. két KEHOP pályázat keretében több mint 3 milliárd forintos fejlesztésbe kezdett. 2018 végén mintegy 300 millió forint értékben a belvárosban új fogyasztók csatlakozhattak a távhőrendszerhez.

A fórumon Horváth Attilát követően az ismert környezetvédelmi szakember, Beliczay Erzsébet nemzetközi példákon keresztül mutatta be, miért a távhő határozza meg a jövőt Európa szerte a modern nagyvárosokban, s miért érdemes ezt a fűtési módot választani hazánkban is. Végezetül Pék Gáspár, a TERMOSTAR Kft. főmérnöke a megvalósulás előtt álló faapríték tüzelésű fűtőműről, valamint a távhőrendszer fejlesztéséről beszélt.

A TERMOSTAR Kft. csapata idén is számos gyerekprogrammal készült a Távhőnapra. A Hírös Agórában 9 órától többek között ÖKO kézművesfoglalkozás, energiatakarékossági tanösvény, csillagászati bemutató várt az óvodásokat és iskolásokat. A Távhőszolgáltatás Napján kerül sor a 'KUTYAKALAND' és a 'VÁLTS TE IS!' címmel, gyerekeknek meghirdetett alkotói pályázatok eredményhirdetésére. A beérkezett művekből összeállított kiállítás április 12-én délelőtt volt megtekinthető a Hírös Agóra kamaratermében, ahol egyúttal szavazni is lehetett a legszebb alkotásokra.

A rajzverseny díjazottai:

Óvodák:

1. Forradalom Utcai Óvoda Pillangó csoportja

2. Ifjúság Utcai Óvoda Süni csoportja

3. Egyetértés Utcai Óvoda Nyuszi csoportja

Iskolák:

1-2 helyezett megosztva: Református Általános Iskola és II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola.

A Távhőszolgáltatás Napján hirdették ki annak a közvélemény kutatásnak az eredményét, melyben a TERMOSTAR Kft. új kabalafigurájának, egy kutyusnak kerestek nevet. A gyerekek által adott ötletek alapján a „nyerő név" a következő: TerMorzsi

Galéria (88 kép)

Összes kép letöltése