Sportparkot, parkolót és napelemparkot adtak át Kecskeméten

Vissza a címlapra
Sportparkot, parkolót és napelemparkot adtak át Kecskeméten

A Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési programja keretében megvalósuló két beruházás átadására került sor 2019. július 3-án, szerdán 10 órakor a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A beruházásokat Ivkovicné Béres Tímea, a Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője jelenlétében Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át ünnepélyesen.

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportfejlesztési pályázatának keretében két új beruházás készült el: a Sportpark és az Akadémia épületének új parklója. A pályázatot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI hagyta jóvá. A beruházás összköltségéhez Kecskemét Önkormányzata a 30 százalék önerővel járult hozzá, 70 százalékát pedig az Akadémia tao támogatói biztosították.

A Sportpark - a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén valósult meg. Már parknak nevezzük, mert a meglévő - 2015-ben átadott - kültéri kosárlabda pálya mellé még két pálya épült, illetve köréjük egy futópálya is elkészült.

A három új pálya öntött gumiburkolatot kapott. Ez „sportbarát" alap, amely védi az ízületeket, de a külső hatásoknak is ellenáll.

A sportpályák mellé egy árnyékolt pihenő, ivókúttal is kiépült, igazi közösségi teret biztosít a Szabadidőközpont minden látogatójának.

- A futópálya 210 méter hosszú

- A sportfejlesztés célja a szabadidősport és a kosárlabda népszerűsítése, a fiatalok és a családok sportolásának segítése

- A kosárlabda pályák és a futópálya használata ennek szellemében térítésmentes lesz, a Szabadidőközpont minden látogatója számára

- A beruházás teljes költsége 80 millió Ft

A parkoló - a Mercedes-Benz Sport Akadémia és a Messzi István Sportcsarnok közötti területen 98 személygépkocsi befogadását biztosító parkoló épült. Négy év munkájának eredményképpen végleg lezárult a régi uszoda sportközponttá történő átalakítása, egyúttal befejeződött a Sport Akadémia körüli környezetrendezés is.

- A parkoló külső közlekedési kapcsolatát a városi úthálózathoz az Olimpia utcai, a közelmúltban felújított parkoló bevezető útja biztosítja

- A területen ezen felül napelempark is épült, amely az Akadémia épületének gazdaságosabb üzemeltetéséhez járul hozzá

- A megújuló energiaforrás létesítését a Magyar Kosárlabda Szövetség kiemelten támogatta

- A napelempark 50 kW teljesítményű

- A Messzi István Sportcsarnokba és a Mercedes-Benz Sport Akadémiára biztonságosabb a bejutás

- Mindkét csarnokban a sportrendezvényekhez kulturált hátteret biztosít az átalakított környezet

- Az Olimpia utcát is tehermentesíti a beruházás

- A teljes beruházás összköltsége 169 millió forint

- A beruházás összköltségéből Kecskemét Önkormányzata a 30 százalék önerőt adta, 70 százalékot a Magyar Kosárlabda Szövetség és az EMMI által jóváhagyott, a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia által benyújtott sportfejlesztési pályázat keretében elnyert összeg biztosította.

"A beruházással növekszik a város vagyona, a szabadidősport lehetőségei bővülnek Kecskemét minden lakója számára" - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, az átadáskor.

Galéria (38 kép)

Összes kép letöltése