Sikere volt a Zrínyi iskola I. városi vers- és prózaíró versenyének

Vissza a címlapra
Sikere volt a Zrínyi iskola I. városi vers- és prózaíró versenyének

A Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola városi szintű vers- és prózaíró versenyt hirdetett a magyar nyelv napja alkalmából, három korcsoportban, 3-8. évfolyamos diákok számára. Kecskemét valamennyi általános iskoláját meghívták versenyükre, mely egyedülálló a városban, de még országos szinten is csak néhány ilyen típusú megmérettetés létezik.

Az alkotásokat független zsűri értékelte, akik a témaválasztást, külalakot, helyesírást, vers- és prózatechnikai megoldásokat figyelték a beérkezett pályaművekben. Az eredményhirdetést 2023. november 13-án 15 órakor tartották az iskola Baranyi József termében.

A rendezvényt Tóth Lászlóné, intézményvezető nyitotta meg. A zsűri elnökével együtt kiemelte a pályázat úttörő, tehetséggondozó jelentőségét a magyar nyelv ápolása területén.

A zsűri tagjai voltak:

Kulcsár Marianna, a zsűri elnöke, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola Kertvárosi Általános Iskolájának magyar nyelv és irodalom szakos tanára, drámapedagógus, szaktanácsadó;

Rendekné Nyúl Marianna, a kecskeméti Katona József Könyvtár tájékoztató könyvtárosa;

Földi Olinda, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium magyar-történelem szakos tanára.

A díjátadó ünnepségen a közönség jelenetet láthatott A kis herceg című színdarabból, melyet Pölös Bálint 6.b osztályos zrínyis diák, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház azonos című előadásának főszereplője adott elő. Majd Karinthy Frigyes: Magyarázom a bizonyítványom című jelenetén derülhetett a közönség Boldog Csenge és Horváth Antal 8. c osztályos tanulók előadásában.

A díjak, ajándékok átadása előtt a zsűri elnöke, Kulcsár Marianna értékelte a beérkezett pályaműveket, majd az első helyezett pályamunkákból hangzottak el részletek. Minden pályázó emléklapot és ajándékot kapott a szervező iskola alapítványának jóvoltából.

Az ünnepséget egy kis uzsonna melletti beszélgetés zárta.

A Zrínyi iskola köszönetét fejezte ki a verseny ötletgazdáinak, Batáné Kun Beatrixnak és Csomorné Bárány Melindának a városi szintű pályázat útra bocsájtásáért, a verseny megszervezéséért.

Megköszönték a zsűri segítségét, támogatását, tanácsait, valamint a tanulók tehetséggondozását végző pedagógusok munkáját.

A rendezvényt a Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány támogatta, és jövőre is szeretettel várják a város tehetséges kis íróinak és diákköltőinek alkotásait!

Eredmények:

1. korcsoport (3-4. évfolyam):

próza kategória

1. Szatmári Gréta (Zrínyi iskola)

2. Balog Alíz (Zrínyi iskola)

3. Horváth Csenge Amira (Zrínyi iskola)

A Katona József Könyvtár különdíja: Balogh Dorottya (Zrínyi iskola)

vers kategória

1. Tóth Attila Magor (Zrínyi iskola)

2. Hibó Hanna (Zrínyi iskola)

3. Hahn Gabriella Anna (Piarista iskola)

2. korcsoport (5-6. évfolyam)

próza kategória

1. Kovács Alíz (Kertvárosi iskola)

2. Szücs Hunor (Kertvárosi iskola)

3. Mészáros Adél Maja (Zrínyi iskola)

vers kategória

1. Kakas Panna (Kertvárosi iskola)

2. Varga Dorina (Arany János iskola)

3. Szivák Tamara (Lánchíd iskola)

3. korcsoport (7-8. évfolyam)

vers kategória

1. Kovács Kamilla (Lánchíd iskola)

2. László Kincső (Lánchíd iskola)

3. Boldog Csenge (Zrínyi iskola)

Galéria (12 kép)

Összes kép letöltése