Salzburgból érkeztek vendégek a Piarista iskolába

Vissza a címlapra

A Piarista iskola salzburgi testvériskolája, a Jézus Szíve Misszionáriusainak Magángimnáziumából érkezett diákok és kísérőik töltenek egy hetet vendégként a kecskeméti iskolában, az 1995 óta zajló diákcsere projekt keretében.

A két iskola közötti kapcsolat hagyományos, hiszen idén immár huszonharmadik alkalommal fogadják a kecskeméti piaristák salzburgi barátaikat. Az 5 diák és az őket kísérő dr. Nikolaus Czifra tanár úr pénteken érkezett és ezen a héten, pénteken utaznak majd haza.

A hétvégét magyar diákok családjainál töltötték, június 25-én, hétfőn reggel pedig fogadta őket Mikulás Domonkos, a Piarista Iskola igazgatója, aki német nyelven mutatta be a Piarista iskolát.

Magyarországi programjukban a Mercedes-gyár meglátogatása, a Leskowsky hangszergyűjteményben interaktív hangszerbemutató, kecskeméti városnézés, valamint budapesti kirándulás is szerepel. Részt vesznek egy német nyelvű kémia órán az Öveges Laborban, valamint kilátogatnak az Új Tanyacsárdába, ahol megtekintenek majd egy lovasbemutatót, és elfogyasztanak egy magyaros ebédet.

A fotók a hétfő reggeli fogadás során, a Piarista gimnázium igazgatói szobájában készültek, ahol Talmácsi József tanár úr volt a vendégek kísérője.