RÖVIDHÍR - Orbán Viktor Univer beruházást avatott Kecskeméten

Vissza a címlapra

Kecskemét - A magyar gazdaság olyan szakaszba jutott, amikor nem átmeneti, hanem tartós növekedésről beszélhetünk, ami azt mutatja, a magyar gazdaság rátalált a helyes útra - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Kecskeméten, az Univer Zrt. 3,5 milliárd forintos élelmiszeripari beruházásának átadásán.

A magyar gazdaság az elmúlt fél évben majdnem 4 százalékkal bővült, ami önmagában is szép eredmény, különösen válság idején, de ennél fontosabb a tendencia - hangsúlyozta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ez egy bátorító üzenet: volt értelme annak a munkának, amit "az elmúlt években elvégeztünk".

Minden rendszer átalakításnak, különösen ha egyszerre alakítunk át politikát, társadalmat és gazdaságot megvan az átállási költsége és megvan az időigénye - fogalmazott.

Molitórisz Károly, az Univer Product Zrt. vezérigazgatója elmondta: a cég a 3,5 milliárd forintos beruházással megháromszorozta eddigi 25 ezer tonnás nyersparadicsom-feldolgozó kapacitását, ami egyben a kecskeméti paradicsomfeldolgozó üzem teljes műszaki, építészeti és energetikai rekonstrukcióját jelentette. (MTI)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Orbán Viktor: a magyar gazdaság rátalált a helyes útra