Roncsautók és veterán autók égtek Kisfáiban

Vissza a címlapra
Roncsautók és veterán autók égtek Kisfáiban

Olvasónk küldött fotót egy másik olvasónk pedig videót arról a tűzről, ami 2022. augusztus 18-án, csütörtökön délután Kisfáiban keletkezett.

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a tűz ezúttal nem a szeméttelepen keletkezett.

Tájékoztatása szerint tűz ütött ki Kecskemét külterületén, egy telephelyen. Több mint ezer négyzetméteren régi autók égnek, és egy négyszáz négyzetméteres csarnoképületet is érint a tűz. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat. A helyszínre indult több más egység is.

FRISSÍTÉS:

Nem terjednek tovább a lángok

Megakadályozták a tűz továbbterjedését Kecskemét külterületén, egy telephelyen, ahol fa- és gumirakások, autószerelési eszközök, valamint autóvázak égtek mintegy ezerötszáz négyzetméteren. A tűz átterjedt egy körülbelül kétszáz négyzetméter alapterületű garázsra, amelyben tizenegy veterán autót tároltak, és leégett egy több mint ötszáz négyzetméteres üzemépület is. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint az orgoványi önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a tüzet.


Eloltották a kecskeméti tüzet

Eloltották azt a tüzet Kecskemét külterületén, egy telephelyen keletkezett. Fa- és gumirakások, autószerelési eszközök, valamint autóvázak gyulladtak meg és égtek mintegy ezerötszáz négyzetméteren. A tűz átterjedt egy körülbelül kétszáz négyzetméter alapterületű garázsra, amelyben tizenegy veterán autót tároltak, és leégett egy több mint ötszáz négyzetméteres üzemépület is. A kecskeméti, a kiskunfélegyházi, a kiskunhalasi, a kiskunmajsai és a kiskőrösi hivatásos, valamint az orgoványi önkéntes tűzoltók a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat. Az egységek utómunkálatokat végeznek.