Roadshow Kecskeméten - Kötelező adatszolgáltatás és digitalizáció a turizmusban

Vissza a címlapra

A Modern Vállalkozások Programja, a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közösen rendezte meg Kecskeméten a „Vállalkozz digitálisan! Fókuszban a turizmus digitális adatszolgáltatás" című konferenciát. (Fotók: Kovács Réka)

A Modern Vállalkozások Programja, mint a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások digitális felzárkózását támogató kezdeményezés szemléletformáló tartalmaival és díjmentes infokommunikációs tanácsadással ösztönzi a cégeket digitális eszközök használatára, így egyebek mellett a korszerű elektronikus közszolgáltatások igénybevételére. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Programmal közös roadshow-t indított annak érdekében, hogy a szálláshely-szolgáltatásban érdekelt kkv-k egy átfogó digitális szemléletformálással kiegészítve segítséget kapjanak a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz (NTAK-hoz) való csatlakozáshoz. A roadshow egyik állomása 2019. november 7-én, csütörtökön, Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában volt

A rendezvény résztvevőit Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte majd ez volt a program:

• Digitalizáció a turizmusban - tájékoztató a digitális adatszolgáltatási kötelezettségről (NTAK)

• Adatszolgáltató szoftverek használata a szálláshelyeken

• Tájékoztató a megyei turizmust ösztönző marketingprogramról

• Személyes és díjmentes IKT konzultáció lehetősége

A rendezvényen a vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségről szóló tájékoztatás mellett, neves szakági előadók, infokommunikációs szakértők és cégek mutatták be a legújabb digitalizációs trendeket, ágazati megoldásokat, pályázati lehetőségeket.