Rendhagyó történelemórát tartott Kiskunfélegyházán és Kecskeméten Wittner Mária

Vissza a címlapra
Rendhagyó történelemórát tartott Kiskunfélegyházán és Kecskeméten Wittner Mária

Wittner Mária politikus, közismert '56-os személyiség látogatott Kiskunfélegyházára és Kecskemétre kedden. A politikus asszony 1956-os emlékeit többszáz diák hallgatta meg, majd a megyei könyvtárban tartott előadást "Kedves verseim" címmel.

A rendkívüli idők szemtanújaként tartott rendhagyó történelemórát Wittner Mária kedden délelőtt Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Gimnáziumban, melyen közel 120 diák vett részt. Mesélt a karmelitáktól kapott neveltetéséről, börtönéveiről, a siralomházban töltött 8 hónapjáról, valamint gyermekei megaláztatásairól is.

Ezt követően a kecskeméti Katona József Gimnáziumban folytatta Wittner Mária előadását, ahol mintegy 200 diák és több érdeklődő tanár is részt vett. A vendégeket Szabó István igazgató fogadta, aki megköszönte Lévai Jánosné kecskeméti önkormányzati képviselőnek, hogy koordinálta Wittner Mária programját.

Délután Wittner Mária a Katona József Megyei Könyvtárban folytatta előadássorozatát, "Kedves verseim" címmel. Rövid filmvetítést követően beszélt többek között arról is, hogy nincs benne gyűlölet senki iránt, az elszámoltatás nem az ő dolga. Elmondta továbbá, hogy a kalocsai börtönben töltött 13 év alatt nagyon sokat olvashatott, emellett a hit ereje adott neki erőt a kemény börtönévek elviseléséhez.

Ma viszont a sok-sok szeretet, az emberek megbecsülése segíti, hogy 33 évi hallgatás után már elmondhatja, ami a szívét nyomja. A magyar igazságot és azt, hogy a forradalom nem volt hiába való. Neki is kötelessége emlékezni és emlékeztetni erre.

Mindhárom rendezvényt Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata támogatta.

(Forrás: hiros.hu)