Református és piarista intézményi vezetők találkozója Kecskeméten

Vissza a címlapra

Munkamegbeszélést tartottak a Kecskeméti Református Egyházközség intézményeinek és a Piarista Iskola vezetői csapatának tagjai a piarista kollégiumban. A találkozón bemutatták egymásnak intézményük szerkezetét és működési rendjét, beszéltek az előttük álló kihívásokról.

A résztvevők személyes bemutatkozása után a párhuzamos területen dolgozó vezetők külön megbeszélést tartottak, amiről aztán plenárisan számoltak be. A konferencia végén közösen megtekintették a megújult piarista kollégiumot, majd a Református Konviktus látta vendégül ebédre a résztvevőket.

A két, több évszázados kecskeméti intézmény közösen is keresi azokat a lehetőségeket, amivel hatékonyabban teljesítheti közoktatási és egyházi szolgálatát a város javára. Ennek érdekében készek együttműködni az oktatás más szereplőivel, akár kezdeményezően is. Fontosnak gondolják a tudásmegosztást, az együttműködő hálózatok fejlesztését.

Mindezt építhetik meglévő kapcsolataikra, ahogy például a kecskeméti közoktatási diákotthonok már régebb óta tartanak közös programokat, csakúgy, mint az egyházi hagyományokra, kapcsolatokra.

Mindkét intézmény-együttesben számos tapasztalat halmozódott fel, amit készek megosztani, vagy új együttműködésekbe bekapcsolódni.