Református Egyházközség – Jó időben, jó helyen jó közösségben telt a többgenerációs tábor

Vissza a címlapra

Bizonyára sokáig emlékezni fognak a Kecskeméti Református Egyházközség Balatongyörökre szervezett Többgenerációs Gyülekezeti Táborának résztvevői az idei nyárra. Csodálatos időjárást fogtak ki ugyanis a Balaton partján az elmúlt héten.

Persze nem csak emiatt lesz emlékezetes majd a hétfőtől szombatig tartó tábor, melynek a központi témája a „Határ-Kérdések" volt.

Délelőttönként csoportfoglalkozásokat tartottak, délután pedig vízi-, kerékpár- és gyalogtúrákkal, no meg persze fürdéssel telt az idő. Voltak Keszthelyen, Hévízen, Tapolcán, Sümegen, Szigligeten és Badacsonyban. A „keretet" pedig mi is adhatta volna, mint a felhőtlen nyár, a napsütés, a csodálatos Balaton vízpartja melletti kánikula...


A sikeres táborozásról Pálné Lencsés Szilvai küldött hírportálunknak beszámolót:

A Kecskeméti Református Egyházközség 2015. augusztus 10 - 15 között, immár másodszor szervezte meg a szinte minden generációt felölelő nyári táborát.

Az idei többgenerációs tábor helyszíne a Balaton nyugati csücskében, a Keszthelyi-hegység lábánál fekvő Balatongyörök volt. A tavalyi évhez képest még több gyülekezeti tagunk kapott kedvet ahhoz, hogy lelki és testi felüdülésre várva csatlakozzon közösségünkhöz. A hét folyamán 211-en voltunk együtt. Ez a létszám magába foglalta a 6 hetes kisbabát és a 87 éves presbiter testvérünket is. Táborunk átlag életkora: 33.9 év volt.

A mintegy 4 generáció szeretetben, békességben a sok-sok közös élmény által úgy érezte ez alatt a 6 nap alatt, hogy a generációs határok eltűntek, dacára annak, hogy egész héten a határokat kerestük, vizsgáltuk. Mivel az említett generációs határokat nem találtuk, így más határsávok kerültek nagyító alá, úgy, mint: hol a határ LENT és FENT; KINT és BENT; EGYÜTT és KÜLÖN; KISKORÚSÁG és NAGYKORÚSÁG; UTÁNZÁS és KÖVETÉS; RÉSZ és EGÉSZ között?

Délelőttönként a közös zenei és igei ráhangolódás után az említett témákról beszélgettünk 8 csoportban. Esténként a tékozló fiú története segített minket eligazodni ezeken a határokon.

Délután sok lehetőség kínálkozott a környék szépségeinek, látványosságainak megtekintésére. Úti céljaik közé tartozott Keszthely, Hévíz, Sümeg, Tapolcai-tavasbarlang, Szigliget, Badacsony. Kirándultunk autóbusszal, kerékpárral, gyalog, kenuval és természetesen minden lehetséges alkalmat megragadtunk arra, hogy élvezzük a Balaton hűsítő vizét.

Esténként sem unatkoztunk: mese- és bábelőadások, filmklubok, írországi barangolás, fergeteges Ki-Mit-Tud töltötte be estéinket. A hét során nagy hangsúlyt kapott a közös éneklés és a zene, ezt erősítendő nagy örömünkre meglátogatott minket Berkesi Sándor tanár úr és a Bella Banda is. A 30 főt számláló zenei műhely szintén sokat szolgált a tábor közösségében.

Köszönettel tartozunk a több, mint 30 fős szolgáló csoportnak fáradozásaikért, a lelkes táborozóknak, akik az első naptól kezdve, egy szerető, befogadó nagy családként élték meg a közösséget, és mindenek fölött a gondviselő Istennek, akinek óvó, lelkeket üdítő jelenlétét szünet nélkül tapasztaltuk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

Újabb fotók a Kecskeméti Református Egyházközség többgenerációs táboráról