Református diákok nyerték a Bicíniuméneklő Versenyt

Vissza a címlapra

Kecskemét - Kodály Zoltán közelgő születésnapja alkalmából rendezték meg a IV. Városi Bicíniuméneklő Versenyt a református internátus dísztermében. A versenyben „arattak" a Kecskeméti Református Általános Iskola és a Református Gimnázium diákjai: minden kategóriában ők lettek az elsők.

„Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben egyek lehetünk. Akkor mondjuk majd csak igazán! Örvendjen az egész világ!"- Kodály Zoltánt idézve köszöntötte szombat délelőtt Jámborné Márkus Emőke, a Kecskeméti Református Általános Iskola énektanára, karvezetője a szervező iskola nevében a IV. Városi Bicíniuméneklő Verseny résztvevőit.

A verseny Kodály Zoltán közelgő születésnapjának (december 16.) alkalmából került megrendezésre, melyre a Béke Általános Iskola, a Bányai Júlia Gimnázium, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola, a Kertvárosi Általános Iskola, az M. Bodon Pál Zeneiskola, a Református Általános Iskola és a Református Gimnázium tanulói neveztek. A verseny 4 kategóriában zajlott: az 5-6., a 7-8., a 9-10. és a 11-12. évfolyamosok mérték össze énektudásukat egy kötelező (Kodály Zoltán Bicinia Hungarica füzeteiből kijelölt) és egy szabadon választott bicínium bemutatásával.

A zsűri tagjai Pejtsikné Párdányi Judit, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola és a Tanítóképző Főiskola nyugalmazott, Kodály Zoltán-díjas tanára és karnagya, valamint Pálinkásné Kócsó Mária, kulturális minisztériumi díjas nyugalmazott ének-zene tanár és karnagy voltak.

A verseny eredményei:

5-6. évfolyamos kategória:

I. Alvarez-Insua Veronika - Varga Emma (Református Általános Iskola)

II. Botos Viktória - Hári Zsuzsanna (Kertvárosi Általános Iskola)

III. Bugya Kamilla - Szöllősi Adél (Bányai Júlia Gimnázium)

7-8. évfolyamos kategória:

I. Anka Teréz Alíz - Sipos Rita Veronika (Református Gimnázium)

II. Beke Márk Zoltán - Makai Béla (Református Általános Iskola)

III. Matuska Gyöngyvér - Mester Dóra (Bányai Júlia Gimnázium)

9-10. évfolyamos kategória:

I. Bense Kata - Sipos Júlia (Református Gimnázium)

II. Galambos Ágnes - Gebei Kitti (Református Gimnázium)

11-12. osztályos kategória:

I. Kolozsi Rechtorisz Brigitta - Molnár Blanka (Református Gimnázium)

II. Balogh Gréta - Rauscher Judit (Bányai Júlia Gimnázium)

III. Bíbok Brigitta - Lázár Kincső (Bányai Júlia Gimnázium)