Refis diák nyerte meg az országos történelem tantárgyi versenyt

Vissza a címlapra
Refis diák nyerte meg az országos történelem tantárgyi versenyt

Jeszenői Sára, a Kecskeméti Református Általános Iskola nyolcadik osztályos diákja szerepelt a legjobban a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulók számára rendezett országos történelem tantárgyi verseny döntőjén Szombathelyen.

A versenyen huszonegy diák indult, akiknek az első napon írásbeli, másnap pedig két szóbeli fordulón kellett részt venniük.

Az országos döntőn első helyezést elért diák felkészítő tanára kérdéseinkre válaszolva a versenyt nagyszerű értékhordozásnak nevezte. Telekes Tamás elmondta, a megmérettetés, kezdve az arra való felkészüléstől, egészen addig, ahogy a versenyzőknek számot kell adniuk a tudásukról, a diákok önfejlődésének fontos állomása, tapasztalataikat a későbbi tanulmányaik során is kiválóan tudják majd kamatoztatni.

Sárát annak ellenére sem kellett biztatni a versenyen történő részvételre, hogy reál érdeklődésű, a fizika az erőssége, már országos fizikaversenyen elért negyedik helyezéssel is büszkélkedhet, a jövőben is fizikával kapcsolatos tanulmányokat szeretne folytatni. Sára felkészülését nehezítette, hogy a megyei döntő és a középiskolai felvételi szóbeli fordulójának időpontja közel volt egymáshoz, ennek ellenére sikerrel vette az akadályokat.

„Nagyon tehetséges, motivált diák, és jobban tudja a történelmet, mint én" - jellemezte tanítványát Telekes Tamás.

Sára tavaly is elindult a versenyen, akkor a megyei fordulóig jutott. Idén az alaposabb felkészülés meghozta az eredményét. Sára az írásbeli fordulót nehezebbnek találta, mint a szóbeliket, bár ez a pontszámán nem látszik, hiszen ebben a fordulóban ő szerezte meg a legtöbb pontot, végül hét ponttal előzte meg a döntő második helyezettjét.