Rajzkiállítás nyílt a Kecskeméti Járásbíróságon

Vissza a címlapra
Rajzkiállítás nyílt a Kecskeméti Járásbíróságon

A Kecskeméti Törvényszék, az Országos Bírósági Hivatal és a ZOOM Egyesület által szervezett „Az igazság arcai - a jog és a bíróság színesben" rajzpályázat alkotásaiból összeállított rajzkiállítás ünnepélyes nyitóünnepségét tartották 2019. május 16-án, csütörtökön 14 órakor a Kecskeméti Járásbíróság földszinti aulájában.

A pályázat során a sajátos nevelési igényű gyermekek és a közoktatásban részesülő társaik rajzos alkotásaikon keresztül mutathatták be milyennek látják a bíróságot, valamint a bírói munkát. Bács-Kiskun megye 15 - köztük 5 speciális - intézményétől 128 érvényes pályamű érkezett, amelyet 149 gyermek készített el.

A négytagú zsűri tagjai voltak dr. Hollóné Ruska Zsuzsanna, a Kecskeméti Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetője, dr. Vattay Noémi, a Bajai Járásbíróság bírája, Szappanos István festő- és grafikusművész, valamint ifj. Bozsó János, a Bozsó Gyűjtemény Alapítvány Kuratóriumának elnöke. Ők választották ki a 128 rajz közül azt a 15-öt, amelynek készítője 2019. május 16-án, a pályaművekből rendezett kiállítás ünnepélyes megnyitóján oklevelet és díjat vehetett át.

A kiállítást dr. Bicskei Ferenc törvényszéki elnök nyitotta meg, majd Siposné dr. Zentai Anita, a Nyitott Bíróságok Program helyi koordinátora népszerűsítette a gyermekek számára nyitva álló, a bíróság megismerésére szolgáló lehetőséget. A ZOOM Egyesület képviseletében jelen lévő, Papp Zsuzsanna, a kecskeméti SOS Gyermekfalu vezetője a gyermekek közötti esélyegyenlőség fontosságát hangsúlyozta, majd dr. Hollóné Ruska Zsuzsanna összegezte a zsűritagok nevében a pályázatok értékelésének tapasztalatait.

A pályázat nyertesei, valamint a két legtöbb pályaművet benyújtó intézmény képviselője értékes rajzeszközöket, valamint digitális rajztáblát tartalmazó ajándékcsomagot vehettek át. A pályaművekből rendezett kiállítás 2019. május 31-ig tekinthető meg a Kecskeméti Járásbíróságon.

Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése