Programdömping a Kecskeméti M. Bodon Zeneiskolában

Vissza a címlapra
Programdömping a Kecskeméti M. Bodon Zeneiskolában

Az iskola névadója, Mihályfalusi Bodon Pál 1910-től közel négy évtizeden át volt az intézmény igazgatója. A tiszteletére május első hetében az Intézmény zeneismeret tanszaka M. Bodon Pál Hetet rendezett, amelynek keretén belül három kiemelkedő eseményre került sor.

2022. május 3-án a felső tagozatos tanulókból álló szolfézscsoportok részére vetélkedőt tartottak. A program Kecskemét belvárosában található zenei vonatkozású emlékhelyeket érintő sétával indult, amelynek során megkoszorúzták M. Bodon Pál Nagykőrösi utcai emléktábláját.

A Zeneiskolában a megnyitó keretén belül felcsendültek M. Bodon Pál kamarazenei művei, és a Csillagok, csillagok című három tételes dalcsokor.

A megnyitón Fehérné Antal Mária, M. Bodon Pál utolsó élő tanítványainak egyike nagy szeretettel emlékezett vissza egykori zongoratanárára. Ezt követően a gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg az iskola egykori igazgatójának életével és munkásságával.

Másnap a Református Általános Iskolában szolfézs bemutató foglalkozásokon színes módszertani ötletekkel gazdagodhattak a jelenlévők.

Május 7-én, szombaton Népdaléneklési Találkozó zárta az M. Bodon Pál Hetet. A találkozón egyénileg és csoportban dalcsokrokat énekeltek a növendékek, bemutatva magyar népdalkincsünk szépségét és sokszínűségét.


Május 10-én rendezték meg az iskolában az idei Tanári koncertet. Ezeknek a hangversenyeknek nagy múltja van, a 20. század elején már gyakran rendeztek ilyen koncerteket, majd 2014-től vált évenkénti rendszeres eseménnyé. Sajnos a járványhelyzet miatt két év kimaradt, de mostantól remélhetőleg töretlenül folytatódhat ez a szép hagyomány.

A programon részt vett Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője. Az intézményvezető, Miklósné Faragó Csilla ünnepélyes megnyitója után az eseményen több különleges műsort hallhattak a kecskeméti zeneszeretők, a barokktól egészen a kortárs szerzőkig. A nagysikerű koncerten annyi tapsot kaptak a fellépő művész tanárok, amely valamelyest kárpótolta őket az elmúlt évek elmaradt koncertjei miatt.


A májusi programsorozatot a „Mese-zene és hangszersimogató" két napos eseménye zárja, amire a leendő zeneiskolásokat és a hangszerválasztás előtti legifjabbakat várja.

Ismert mesék jellegzetes zeneműveit adják majd elő az intézmény tanárai és diákjai interaktív foglalkozással egybekötve.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak május 19-én és 20-án már délután két órától a programra.

Galéria (18 kép)

Összes kép letöltése