Prof. Dr. Sztachó-Pekáry Istvánt javasolja a kecskeméti Fidesz-KDNP alpolgármesternek

Vissza a címlapra
Prof. Dr. Sztachó-Pekáry Istvánt javasolja a kecskeméti Fidesz-KDNP alpolgármesternek

A kecskemétiek döntése értelmében idén tavasztól dr. Szeberényi Gyula Tamás városunk egyik országgyűlési képviselője. Ezért lemondott az alpolgármesteri tisztségéről, amelyre a Fidesz-KDNP prof. Dr. Sztachó-Pekáry Istvánt javasolja.

"Az idei országgyűlési választáson a kecskemétiek meggyőző többséggel a Fidesz-KDNP jelöltjeit választották képviselőiknek. Városunkat dr. Salacz László mellett immáron dr. Szeberényi Gyula Tamás képviseli az országgyűlésben, aki mostanáig Kecskemét alpolgármestere volt.

Mivel a parlamenti képviselői munka összeférhetetlen a helyi képviselőséggel és alpolgármesterséggel, ezért dr. Szeberényi Gyula Tamás városi tisztségeiről lemondott.

Tevékenységét ezúton is köszönjük, parlamenti munkájához pedig sok sikert kívánunk!

A Fidesz-KDNP helyi szervezete a kecskemétiek akaratát, valamint a város érdekeit szem előtt tartva prof. Dr. Sztachó-Pekáry Istvánt javasolja alpolgármesternek.

Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett okleveles gépészmérnöki, a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen pedig okleveles mérnöktanári diplomát. Kertészettudományi doktor, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, a Debreceni Egyetem habilitált doktora. 1973-tól a Kertészeti Főiskolán (jelenleg Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara) oktat, az integrált Kecskeméti Főiskola alapító rektora volt. Igazi lokálpatrióta.

2006-tól három cikluson át a Bethlenváros-Vacsiközi városrész egyéni önkormányzati képviselője. Házas, három lánya öt unokával ajándékozta meg.

Sztachó-Pekáry István jelenleg listás önkormányzati képviselőként vesz részt a kecskeméti Fidesz-KDNP frakció munkájában. Alpolgármesteri munkája miatt a képviselőségéről lemond.

Helyére a Fidesz-KDNP egyhangúlag, Szamler Lászlót javasolja. Szamler Lászlónak szívügye Kecskemét. Az elmúlt másfél évtizedben civilszervezetek keretében képviselte a szabadidősportot, a családvédelmet, a természet- és környezetvédelmet. Számos civil program ötletgazdája és megvalósítója Kecskeméten. A Zöld és Pont Polgári Jogi Társaság megalapítója, amely az illegális hulladék ellen harcol, és elsősorban a Széchenyivárosban szervez közösségi akciókat a lakókörnyezetek tisztántartásának céljából. Egy gyermek édesapja.

A Fidesz-KDNP arra kéri Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert, hogy támogassa a város legerősebb és legsikeresebb politikai közösségének javaslatait."

Nemcsik Mátyás, alelnök

Fidesz Kecskeméti Szervezete