Pótkarácsony a Juhász utcai óvodában

Vissza a címlapra
Pótkarácsony a Juhász utcai óvodában

Ide került ugyanis a Városi Szociális Közalapítvány és a Kecskeméti Médiacentrum közös játékgyűjtő akciója során összegyűlt sok-sok ajándék utolsó része. Ezeket a KTE-Duna Aszfalt kosarasai gyűjtötték össze, akik most személyesen adták át a gyerekeknek. Valamint a Hufbau-Akker női kézilabdacsapatának köszönhető játékok is most találtak gazdára - tudósított a hiros.hu

A Kecskeméti Médiacentrum azért indított játékgyűjtő akciót az alapítvánnyal karöltve, hogy minél több rászoruló gyerek karácsonyát tegyék örömtelivé. Nagyon sokan tartották fontosnak, hogy segítsék a jó ügyet, és csatlakozott a kezdeményezéshez a KTE-Duna Aszfalt kosárlabda csapata is, mely elsőként 50 ezer forint értékű utalvánnyal járult hozzá a nehéz sorsú családok megajándékozásához. Emellett saját maguk is gyűjtésbe kezdtek, a szurkolóikat pedig arra biztatták, hogy vigyenek játékokat a csapat tavalyi utolsó mérkőzésére.

A Hufbau Akker női kézilabda csapata egy dedikált mezt ajánlott fel, amelyet licitre bocsájtottak, és a legmagasabb licitáló szintén játékokat hozott az ajánlata értékében. Így gyűlt össze az a sok-sok ajándék, amit ma átvehettek a Juhász utcai óvoda gyerekei.

A kicsik műsorral kedveskedtek vendégeiknek, majd Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke mondta el nekik, kiknek is köszönhetik az ajándékokat. Az átadáson részt vett Lévai Jánosé is, aki nem csak az alapítvány munkatársa, de a körzet önkormányzati képviselője is.

- Játsszatok sokat ezekkel a játékokkal, nőjetek olyan nagyra, mint ezek a bácsik, és legyetek legalább olyan okosak, mint ők - mutatott Horváth Attiláné a kosaras fiúkra, akik nagy ajándékszatyrokkal érkeztek. A kézilabdás lányokat Dömény-Veress Zsuzsanna klubmenedzser és Nagy Gabriella képviselte az ünnepségen. Ők és a kosaras fiúk játszottak, beszélgettek is a gyerekekkel, akik alig akarták elhinni, hogy ilyen sok mindent kaptak.

A Juhász utcai óvodába főként halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekei járnak, így csak nagyon titkán tudnak új játékokhoz jutni. Az ajándékok egy részét haza is vihetik magukkal a kicsik, de bőven maradt az óvoda két csoportjának is. Az adományoknak köszönhetően most teljesen megújult az óvoda játékparkja.

(hiros.hu)