Pormentes lett a Hortenzia utca Katonatelepen

Vissza a címlapra

Katonatelep - Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester asszony állta a szavát: folytatódnak az utcaavatások Kecskeméten. Ezúttal a katonatelepi Hortenzia utca kapott szilárd burkolatot, amit óriási utcabállal ünnepeltek meg az ott lakók.

Az utcaavatás fényét emelte, hogy nem csak Szemereyné Pataki Klaudia és Falu György, a választókerület Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjelöltje vett rajta részt, hanem dr. Zombor Gábor, egészségügyért felelős államtitkár is. Aki – Kecskemét korábbi polgármestereként – nyilatkozva elmondta, hogy sokáig vártak a Hortenzia utca lakói a mostani jelentős eseményre, de megérte. Sokkal jobb minőségben tudták elkészíteni az útburkolatot, mint korábban bármikor is remélte a városvezetés. A korábbi anyagi feltételek mellett ugyanis csak egy gyengébb minőségű út elkészítésére lett volna lehetőség. Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester pedig azt hangsúlyozta, hogy az önerős útépítéseket a következő hónapokban, években is folytatják, mégpedig a város saját forrásaiból, és nem hitelből.

A Hortenzia utca szilárd burkolata lakossági önerős formában készült el. Az építés költsége negyvenmillió-hatszázezer forint volt. Az út hossza kétszázötven méter, szélessége négy és fél méter. Kétoldali szegéllyel készült az aszfalt burkolat. A beruházás tizenkilenc ingatlant érintett. A teljes lakossági önrész a bekerülési összegnek csupán a hét százaléka volt.

A Hortenzia utca lakói megadták a módját pénteken este az ünneplésnek: a szalagátvágást a hagyományos hordógurítás követte majd egy fergeteges utcabál. Amelyre őzpörköltet főzött a kecskeméti kórház nyugalmazott szóvivője, Horváth Attiláné Nellike és a férje, akik ugyancsak a Hortenzia utcában laknak.